To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Zabezpieczenie podwozia ASX

jan1994 - 01-03-2011, 10:01
Temat postu: Zabezpieczenie podwozia ASX
Chciałbym zapytać o dodatkowe zabezpieczenie podwozia (ewentualnie profili zamkniętych) czy ktoś z Was robił i czy warto zrobić. Generalnie w autach podwozie zabezpieczone jest dość porządnie - jak to wygląda w ASX-sie ?
robertdg - 01-03-2011, 11:14

Jeżeli będziesz robił w ASO to OK, ale trzeba pilnowac jak robią, poza ASO grożą utratą gwarancji.
tomekrvf - 09-03-2011, 18:02

robertdg napisał/a:
poza ASO grożą utratą gwarancji.

Nikt nie zabierze gwarancji. Za to że użytkownik chce lepiej dla samochodu? Bez sensu.
jan1994 napisał/a:
czy warto zrobić

Warto zrobić. Bedziesz miał ciszej w aucie jak nałożysz coś co tłumi hałas i drgania.

robertdg - 09-03-2011, 18:12

tomekrvf napisał/a:
robertdg napisał/a:
poza ASO grożą utratą gwarancji.

Nikt nie zabierze gwarancji. Za to że użytkownik chce lepiej dla samochodu? Bez sensu.

Pewnyś :?: Ja pytałem o możliwość i doradca ASO stwierdził, że wykonanie takiej usługi poza ASO jest zgodne z utrata gwarancji. Może w innych rejonach PL jest inna polityka :?

66butch - 09-03-2011, 22:07

wydaje mi się że takie stanowisko (tzn. grożenie odebraniem gwarancji) jest niezgodne z prawem unijnym. O ile mi wiadomo użytkownik ma prawo wykonywac takie "usługi" nie tylko w ASO o ile warsztat w którym to zleci jest przygotowany do wykonywania tego typu usług (tzn. ma wiedzę i narzędzia/ sprzet).
tomekrvf - 10-03-2011, 00:19

robertdg, watpię żeby jakiekolwiek aso chciałoby się bawic w zabezpieczenie antykorozyjne. To wyjątkowo brudna robota
Student - 10-03-2011, 06:46

ASO się nie bawi.
Bierze samochód od klienta, oddaje do pana Mietka, Mietek robi za 300zł a ASO kasuje 700zł.
Wszyscy szczęśliwi i gwarancja jest :lol:

WERMUT - 18-11-2015, 12:43

WITAM CZY KTOŚ KONSERWOWAŁ PODWOZIE W ASX W WOJEWÓDZTWIE ŚLĄSKI I MOŻE POLECIĆ.
bonni - 22-11-2015, 20:14

Takie zabezpieczenie podwozia drzwi oraz klapy bagażnika robiło mi ASO. Przed odbiorem auta przy zakupie dzwonili z zapytaniem czy wykonać coś takiego za 800 zł.

Odebrałem już zabezpieczone. Wiadomo wnętrza drzwi i klapy nie kontrolowałem ale podwozie jak najbardziej zrobione dobrze.

Popeye1 - 01-12-2015, 21:44

W Gdyni po pierwszym przeglądzie powiedzieli, że zalecają mi zabezpieczenie podwozia, ale oni tego nie robią i mam gdzieś poza ASO to zrobić.