To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Małysz kończy karierę - ostatni skok 26marzec

cabaniarz - 03-03-2011, 19:38
Temat postu: Małysz kończy karierę - ostatni skok 26marzec
Właśnie słyszałem o dramatycznej decyzji Małysza, kończącej karierę :cry: Osobiście nie wyobrażam sobie zimy bez Małysza. Przecież nie ma tak naprawdę żadnego godnego następcy. Coś się kończy :cry:

A co wy na to? Jakie odczucia?

mkm - 03-03-2011, 20:16

Swoje się naskakał, co miał zdobyć, zdobył.
W historii skoków (ale nie tylko) zapisał się już dawno.
Podziwiam go za tak długą karierę (na takim poziomie!), w końcu zdrowie ma się jedno, a dyscyplina do lekkich nie należy :wink:

Marcin-Krak - 03-03-2011, 20:52

cabaniarz napisał/a:
o dramatycznej decyzji Małysza

No nie przesadzałbym, że aż taka dramatyczna.
Zresztą dało się to odczuć z tego co pojawiało się w mediach.
Piknik czy jak to tam nazwać sponsora od napojów do latania w Zakopanem z największymi gwiazdami też raczej nie byłby organizowany bez okazji ;)

Wielkie brawa, szacun i podziękowania za to co zrobił.
Ja uważam, że kończy w najlepszym dla siebie momencie (może poza dzisiejszym dniem, że jednak medalu nie było). Trudno byłoby Mu zapewne być już w takiej formie - odchodzi jako WIELKI SKOCZEK.
Mam nadzieję tylko, że nie popełni błędu Ahonena i np po roku nie wróci i "rozmieni się na drobne".

akbi - 03-03-2011, 21:19

Adam ...DZIEKUJE za ostatnie 10 lat.
koszmarek - 03-03-2011, 21:37

i znowu będzie tydzień jęczenia i wszyscy zapomną że kończy karierę(nie o nim). Z Polskich skoczków to się, poza Adamem, żaden nie nadaje na następce- moim zdaniem
yalook - 04-03-2011, 01:07

Kamil Stoch jest młody i dobrze rokuje na przyszłość. A w razie czego zawsze mamy Justynę ;-) (wiem, wiem - ona nie skacze :mrgreen: )

a Adam Wielkim Skoczkiem był :-) I taki pozostanie zawsze.

akbi - 20-03-2011, 11:43

Cholera ... wymiekam ... Adam ..raz jeszcze WIELKIE DZIEKI!!!!!!
Marcin-Krak - 20-03-2011, 13:01

Tak kończą tylko prawdziwi MISTRZOWIE. :mrgreen:
Autentycznie się wzruszyłem dziś i nawet to gadanie tych mądrych głów w TVP dziś po skokach jakoś tak nie drażniło :roll:

Będzie mi brakowało Małysza w skokach... to już nie będzie to samo.

Morfi - 20-03-2011, 13:02

Piekne pożegnanie nic dodać nic ująć. Kończy karierę nasz mistrz.
Dzis polskie skoki mają swoje święto, lepszego zakończenia kariery Małysz nie mógł sobie wymarzyć.

sieegurd - 20-03-2011, 14:15

Gratulacje dzisiejszego ostatniego podium :)

Tak karierę kończą prawdziwi mistrzowie :)

marexi - 20-03-2011, 14:36

Małysz = Rosół
smutno bedzie bez niego!!
DZIEKI ADAM!!

gulgulq - 20-03-2011, 17:40

no jak patrzyłem na podsumowanie dziś w TV

to łezka się zakręciła

to wspaniale że moglibyśmy być wtedy gdy ON skakał, widzieć to, czuć i cieszyć się :) z jego zwycięstw
dzięki Adam :)

JCH - 20-03-2011, 18:38

Nie wiem czy wiecie jak kibice zwracają się do Małysza prosząc na przykład o zdjęcie, autograf, itp.

- Mistrzu, czy można prosić o autograf?
- Czy mogę prosić o zdjęcie z Mistrzem?

Wielki szacunek dla p. Adama. 17 lat kariery, tyle sukcesów i skoro tacy wielcy sportowcy jak Morgi, Ammann, Schlirenzauer, cała ekipa norweska, trener Lepistoe i wielu, wielu innych podziwiają Adama za to, co dokonał w skokach to my tylko możemy przyklasnąć =D> =D> =D>

Wracając z Oslo trafiło mi się spotkanie Mistrza na lotnisku Gardemoen i powrót tym samym samolotem. Nie mając nic specjalnego gdzie mógłbym zachować autograf poprosiłem o podpis w paszporcie ale nie, mówi, że w paszporcie to on nie może bo go zamkną ;) :lol: 8)
Dostałem extra kartkę z autografem no i pamiątkowe zdjęcie z Mistrzem

Marcin-Krak - 20-03-2011, 21:27

JCH, ale fotomontaż :P

gulgulq napisał/a:
to wspaniale że moglibyśmy być wtedy gdy ON skakał, widzieć to, czuć i cieszyć się :) z jego zwycięstw

Tak mi się skojarzyło - podobnie mówiło się o JPII :wink:

yalook - 21-03-2011, 10:04

pięknie Adaś zakończył karierę