[92-96]Lancer CB0 - Drobne usterki
Piotras88 - 07-03-2011, 15:28 Temat postu: Drobne usterki Wziąłem się wreszcie za wiosenny remont... Z zawieszeniem dałem radę, ale zatrzymałem się przy dwóch problemach.
1. Urwane mocowanie schowka pod nogami pasażera - 2 dolne uchwyty. Macie pomysł, jak rozwiązać ten problem?
Padło mi CB i próbowałem to zrobić w bardzo niskiej temperaturze, musiałem zdjąć schowek i źle się to skończyło.
2. Mam ogromny luz na ramionach wycieraczek, potrafią czasami przejechać przez kawałem podszybia... Wydaje mi się, że wyrobiły się plastiki w tym poprzecznym ramieniu mechanizmu wycieraczki. Dysponuje ktoś może tym elementem?
DanielBogusz - 07-03-2011, 19:54 Temat postu: Re: Drobne usterki
Piotras88 napisał/a: | Wydaje mi się, że wyrobiły się plastiki w tym poprzecznym ramieniu mechanizmu wycieraczki. Dysponuje ktoś może tym elementem? |
A mi się wydaje, że jedną z przyczyn mogą być niedokręcone śruby od ramion wycieraczek. Wyrobione plastiki? Chodzi może o łączenie 2-och ramion za pomocą plastikowej "kulki"? Wtedy wycieraczki w ogóle by nie działały. Dokręć śruby, ale przedtem ustaw dokładnie wycieraczki by nie wyjeżdżały
Piotras88 - 07-03-2011, 22:34
Chodzi Ci o te zewnętrzne śruby trzymające ramiona? Sprawdzę to jutro, a jak nie to, to będę szukał dalej.
DanielBogusz - 07-03-2011, 22:45
Tak, dokładnie o te 2 śruby. Grunt do dobrze je ustawić przy samym brzegu szyby - będzie to wyznacznik dokąd mają mieć swój zasięg, żeby Ci maski przy okazji nie czyściły/ i dość mocno dokręcić, nie za mocno, bo wycieraczki nie ruszą.
Piotras88 - 09-03-2011, 15:12
No niestety nie w tym rzecz, śruby są dobrze dokręcone, a luzy są :/
SnowDevil - 14-03-2011, 15:59
a czy lewa wycieraczka ma większe luzy od prawej?
U mnie są luzy też ale ustawiłem optymalnie po środku i nie przeszkadza mi to wcale teraz. Jak jade bardzo szybko to po prostu wycieraczki zbierają ok 2-3 cm więcej
DanielBogusz - 01-04-2011, 16:59 Temat postu: Re: Drobne usterki [quote="Piotras88"]
1. Urwane mocowanie schowka pod nogami pasażera - 2 dolne uchwyty. Macie pomysł, jak rozwiązać ten problem?
Padło mi CB i próbowałem to zrobić w bardzo niskiej temperaturze, musiałem zdjąć schowek i źle się to skończyło.
Tak mi się przypomniało, żeby nie kleić (jeśli to w ogóle możliwe) najprościej kupić ( sory, musiałem to powiedzieć ) przeglądając przed chwilą główny portal aukcyjny na literę A znalazłem 4 sztuki - 30zł, 39zł, 49zł, 50zł. Bez obrazy za taką pomoc
|
|
|