[XX-92]Galant E3xA i starsze - zciski hamulcowe
Crosby - 12-03-2011, 22:25 Temat postu: zciski hamulcowe Od pewnego czasu mam uziemionego miśka gdyż nie przeszedł przegladu z powodu zablokowanego hamulca ręcznego, to zabrałem się do roboty okazało sie ze ręczny się przyspawał i tłoczek nie chodził i hamulec wogóle nie hamował rozebrałem wszytsko na części pierwsze wyczyściłem kupiłem reperaturki i teraz mam takie pytanie czym to tam w środku nasmarować? zadzwoniłem do zaprzyjaznionego mechanika którego gorąco polecam bo zna się na rzeczy doradził mi abym użył smaru miedziowego co mi troche nie pasuje. Prosze o rady zanim to wszystko poskładam w jedną całość czy ten smar miedziowy może być bo gdzieś w garażu mam taki specyfik. pozdrawiam
carbon11 - 12-03-2011, 22:52
Mechanik ma rację może być smar miedziowy tylko zależy co tam chcesz konkretnie smarować ?
czemu Ci to nie pasuje ?
Crosby - 12-03-2011, 23:25
bo bardziej myśle ze smar miedziowy jest na styki, a co chce smarować wszystko co jest do przesmarowania w środku bo tam jakiś smar był a raczej jego resztki, no i tzw. ślizgi, ale dobrze wiedzieć ze takowy smar tez może byc
robertdg - 12-03-2011, 23:37
Smar miedziowy, ale przeznaczony pod zaciski, w przeciwnym wypadku odpada, w sklepach motoryzacyjnych sa specjalne mieszanki molibdenowe do montazu układów hamulcowych i kosztuja w okolicach 2zł za saszetke.
carbon11 - 13-03-2011, 08:39
lub 16zł za tubkę wielkości pasty do zębów i wszystko jasne jak najbardziej się nadaje
Robert_G2 - 23-03-2011, 23:45
W razie co jakby ktoś potrzebował, mam takie zaciski na zbyciu.
Oddam za friko.
Tylko odbiór osobisty w Łodzi.
Nie chcę się bawić w żadne wysyłki.
|
|
|