Komputery, RTV, AGD, Komorki - jaki polecacie laptop
milo - 13-03-2011, 20:47 Temat postu: jaki polecacie laptop interesuje mnie laptop do 1900 zł
Muciek - 13-03-2011, 20:51
Do czego ma służyć i jakieś bardziej szczegółowe informacje
milo - 13-03-2011, 21:00
Muciek napisał/a: | Do czego ma służyć i jakieś bardziej szczegółowe informacje | chodzi mi o markę. wfi czytnik kart i oczewiście min 3 usb do uzytku własnego dom internet na jakim systemie najlepiej vista, windows 7
fj_mike - 13-03-2011, 21:29
milo napisał/a: | najlepiej vista, windows 7 |
Vista w lapku do 1900zł to nie jest dobry pomysł
[ Dodano: 13-03-2011, 21:31 ]
Dodatkowe pytanie. Chcesz na tym grać czy tylko internet, filmy?
Muciek - 13-03-2011, 22:34
Mam Samsunga i jestem z niego bardzo zadowolony. Sprzedawca powiedział, że Samsung to jedna z najlepszych marek na rynku, a ich "bezawaryjność" jest na poziomie zerowym i praktycznie żaden klient nie przychodzi do nich z reklamacją. Otóż ja mogę śmiało potwierdzić te słowa i przez półtora roku użytkowania już, nie miałem (odpukać 3x) żadnego z nim problemu.
Ja osobiście mam Windows Vistę i śmiga elegancko, nie rozumiem ludzi na nią narzekających. Jedyny tylko minus to duży pobór RAM'u przez sam system, gdzie 7-en już tego problemu nie ma, ale cóż. Na allegro znajdzie się już coś za przyzwoitą cenę. Polecam Samsunga śmiało.
Nie będę również tutaj się rozwodził o HP, ponieważ jest to jakość i marka sama w sobie, ale z Vistą, albo 7-en co się wiążę z dobrą specyfikacją za tą cenę to jednak chyba nie ma na co liczyć.
No więc podsumowanie: Jeżeli Vista i 7-en komp zdecydowanie musi mieć dobre parametry, zwłaszcza, że to laptop.
Marcin-Krak - 14-03-2011, 00:11
Szukałem laptopa jakiś czas i wreszcie ... złożyłem stacjonarkę za 1,5 całkiem przyzwoitą, do tego LED 23 i jest ok.
A jako narzędzie do przenośnej pracy mam zamiar kupić netbooka.
Zastanów się dobrze czy potrzebujesz na pewno laptopa.
U mnie faworytem - choć z mocno mieszanymi uczuciami był Asus K52 bodajże na i3 z jakim radeonem o ile pamiętam - ale szału nie było.
Vistę miałem w pracy krótko - porażka totalna.
Poza tym po co kupować coś nowego z czymś starym i zdecydowanie mniej rozwojowym?
Takie zdanie me
Anonymous - 14-03-2011, 00:32
Muciek napisał/a: | HP, ponieważ jest to jakość i marka sama w sobie |
ta szczególnie seria pavilion..... masowo padające płyty główne i wszystko co się tylko dało...
hp skończył się na serii nx...
fj_mike - 14-03-2011, 00:37
Derpin napisał/a: | ta szczególnie seria pavilion..... masowo padające płyty główne i wszystko co się tylko dało...
hp skończył się na serii nx... |
Miałem, nigdy więcej
Mam jeszcze jednego w domu na szczęście z niego nie ja korzystam.
Dorzucę od siebie głośną pracę wentylatora i sypiące się chipsety Nvidia.
bastek - 14-03-2011, 06:34
też się rozglam za laptokiem, tak 2000 to max
na allegro jest b. dużo laptopów toshiba - 2-rdzeniowy procesor z 2-4 GB pamięci za 1500-1600 zł, bez systemu, lub 1700-1800 z Windowsem 7
warto?
gulgulq - 14-03-2011, 07:36
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
polecam Acera - ja kupiłem rok temu Acer 5738 i jestem bardzo zadowolony
MacFly - 14-03-2011, 09:06
gulgulq napisał/a: |
polecam Acera - ja kupiłem rok temu Acer 5738 i jestem bardzo zadowolony |
Błagam tylko nie Acera
Serwis masakra, pracuję na serwisie i Acer jeździ do serwisu w Czecha do naprawy i wraca nie naprawiony, i tak od grudnia, Pani otrzymała od nas nowego notebooka, a z tym teraz walczymy o odzyskanie kasy.
Krzyzak - 14-03-2011, 12:09
milo napisał/a: | fi czytnik kart i oczewiście min 3 usb do uzytku własnego dom internet |
to kup netbooka - takiego za 1000 zł już dostaniesz
a marka dla mnie jest bez znaczenia - 4 lata temu kupiłem tzw. składaka (compal fl90) i śmiga bez żadnych problemów - za markowy sprzęt w takiej konfiguracji jak moja trzeba było wtedy dopłacić 30-50%...
i faktycznie koleżanka wtedy kupiła acera i się sypał, mój siostrzeniec kupił hp - też niestety felerne sprzęt...
a w służbowych asusach (3szt.) nie działa nagrywanie dvd
bastek - 14-03-2011, 14:50
a ktoś ma / miał cos do czynienia z toshibami?
kilka postów wcześnije pisałem...
cenowo całkiem fanie wychodzą
koszmarek - 14-03-2011, 15:35
Mój ojciec ma toshibę satelite którąś i kilka tyg po końcu gwarancji padł napęd. Teraz też coś mu się psuje...
Ja mam della i sobie chwalę. Pewnie go zmienię na mniejsze, bo stacjonarny będę z Maretzkym dzielić i 15stka mi nie potrzebna
Muciek - 14-03-2011, 18:38
bastek1 napisał/a: | a ktoś ma / miał cos do czynienia z toshibami?
kilka postów wcześnije pisałem...
cenowo całkiem fanie wychodzą |
Mój kuzyn ma Satellite (nie pamiętam z jakiej serii) już 3 lata i nie miał z nią jakichkolwiek problemów, wszystko zależy na jaki egzemplarz i wersję się akurat trafi. Moja ciocia również ma Satellite (trochę nowszy już) od ok. półtora roku i też nic się nie dzieje. Zależy wszystko kto jak użytkuje i jak dba o laptopa, bo wiadomo, że trzeba bardziej o niego dbać niż o stacjonarny.
|
|
|