Chcę Kupić Pajero - czy ktos oglądał
zianie - 24-03-2011, 17:02 Temat postu: czy ktos oglądał Dzień dobry, to mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich.prosze o porade gdyż znalazelm nastepujące ogłoszenie na allegro
http://moto.allegro.pl/mi...1508828052.html
chce kupić auto w tej konfiguracji może już ktoś ogladał. dziekuje za pomoc. pozdrawiam
gołąb - 24-03-2011, 19:43
Na zdjęciach wygląda dobrze...Jednak drogi, za drogi
zianie - 24-03-2011, 21:04 Temat postu: re przegladam mobile.de i tam ceny sa u niemcow i oczywiscie ogloszenia priv, po ponad 6 tys euro Nie wiem czym jest to spowodowane. jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, dostepne sa modele pajero II z silnikeim 2,5 tdi 116 ps nawet do roku 2005, czy to indyjska produkcja? myslalem ze II przestali produkowac w 2000 roku.
AndrzejM22 - 25-03-2011, 15:44
Pajero ładne warte obejrzenia .
zianie napisał/a: | jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, dostepne sa modele pajero II z silnikeim 2,5 tdi 116 ps nawet do roku 2005, czy to indyjska produkcja? myslalem ze II przestali produkowac w 2000 roku. |
Te po 2000 roku do 2005 to nie Pajero II tylko Pajero Classic w sumie to samo tylko nazwę zmienili i dali troszkę mocniejszy silnik. Ale one występowały chyba w uboższej wersji wyposażenia . Jako takie woły robocze bo od luksusów było Pajero III . Przynajmniej tak mi się wydaje
voy - 20-05-2011, 11:21 Temat postu: Re: re
zianie napisał/a: | przegladam mobile.de i tam ceny sa u niemcow i oczywiscie ogloszenia priv, po ponad 6 tys euro Nie wiem czym jest to spowodowane. |
Jest to spowodowane tym, że w Niemczech opis samochodu odpowiada rzeczywistości i dobry, używany samochód ma swoją cenę, a w Polsce opis 80% samochodów sprowadzanych z Niemiec do sprzedania nie jest zgodny z prawdą, bo jak inacej wytłumaczyć, że samochody sprowadzane z Niemiec w takim samym stanie i podobnym przebiegiem są u nas tańsze? Handlarze są samarytanami i dokładają do interesu? Jak szukałem 2 lata temu PIII dla siebie, odpuściłem po obejrzeniu kilku mniej lub bardziej okazyjnych wozów w Polsce i kupiłem u dealera w Niemczech egzemplarz wstawiony na zamianę przez Niemca, z pełną historią, możliwą telefonicznie do zweryfikowania itd. Oczywiście cena była taka jak w Niemczech, czyli sporo drożej niż te tanie w Polsce ale dzisiaj samochód mogę z czystym sumieniem odsprzedać nawet bratu z pisemnym oświadczeniem co do przebiegu i przebytych napraw.
Daromen - 20-05-2011, 19:58
Ta historyjka o ktorej mowi sprzedawca ze od lekarza no niezłe niezłe:)
|
|
|