To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Sonda Lambda

Anonymous - 05-11-2006, 13:55
Temat postu: Sonda Lambda
Witam forumowiczów mam prośbę czy jest ktos w posiadaniu zdjecia gdzie dokłądnie znajduje sie sonda lambda w Lancerze 4G92 zaglądałęm na stronę Krzyzaka ale nie potrafie tego odnalezc a zepsuła sie i misio pali jak smok :( Prosze o jaką kolwiek pomoc

Pozdrawiam ryzy

Chooper - 05-11-2006, 14:24

no pewnie najszybciej to ją znajdziesz, jak zerkniesz pod spód auta i posledzisz przebieg rury wydechowej w kierunku silnika. Jak znajdziesz wystającye coś od zego dalej biegnie kabelek, to to jest sonda lambda

to tak łopatologicznie 8)

Anonymous - 05-11-2006, 14:50

DdziekiChooper łopatologicznie zawsze najlepiej :mrgreen: powinienem znalezc bez problemu jeszcze raz dzieki :D no ale jak by ktos przypadkiem znalazł takowe zdjecie to tez oczywiscie nie pogardze ;)
KaWu - 06-11-2006, 11:18

ryzy, prosze bardzo: patrz pod przepustnica na dol... albo z prawej strony silnika (patrzac od rozrzadu):

Anonymous - 06-11-2006, 17:15

U mnie są dwie, jedna przed katalizatorem, a druga za katalizatorem.Najlepiej widać od spodu.
Ryzy - Mam pytanie , rafał szczecin podpowiedział mi że masz moze aparat zapłonowy do lancera 1,6 16V 4G92, u mnie prawdopodobnie padł moduł zapłonu lub czujnik połozenia wału. Jak byś miał do zycia to możemy pogadać, bo mój misiem padł.
pozdrawiam

Anonymous - 06-11-2006, 19:07

Wielkie dzieki KaWu juz znalazłem i juz wymieniona :D :D:D bonio Owszem miałem aparat zapłonowy tak jak mowił rafał_szczecin ale niestety został on sprzedany juz przykro mi...

Pozdrawiam ryzy i dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

michal_g84 - 06-11-2006, 19:09

Z ciekawości pytam na jakiej firmy sonde wymianiałeś? I jak długo Ci wytrzymała ta ostatnia?
Anonymous - 06-11-2006, 19:14

To jest tak ze miałem lancerka ktory niestety został stukniety do tego stopnia ze nie było sensu go naprawiac wiec kupiłęm drugiego i w tym drugim siadła mi sonda wiec wymieniłem z tego starego była oryginalna wiec nie wiem jakiej firmy zapewne made in Japan:P a ta w nowym miśku wytrzymała 238 tys.

Pozdrawiam ryzy

Dodam tylko ze na forum jest duzo wątków na temat sond i sa tam polecane firmy przez kolegów forumowiczów sprawdzone i napewno bardzo dobre :D

Hugo - 06-11-2006, 23:16

Sonda lambda firmy NTK z Allegro. Sprawdzona i dobra.