To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] WNĘTRZE Zegary i wyświetlacz

Anonymous - 05-11-2006, 14:08
Temat postu: [MSS ALL] WNĘTRZE Zegary i wyświetlacz
Witam czy ktoś z was zmieniał oświetlenie i tarcze w zegarach na np. czerwone lub niebieskie. To samo z wyświetlaczem do kompa , czy da się zmienić kolor jego podświetlania np. wymieniając żarówki i jeszcze jedno podobno są aluminiowe nakładki na zegary, czy to się da założyć (są na wcisk)
Anonymous - 30-11-2006, 13:59

W Space -wagonie nie ma problemu z podświetleniem zegarów, na żaróweczkach są naciągnięte zielone koszulki - wystarczy zamienic na inne i załatwione (można też pomalować żarówki farbami witrażowymi). Co do podświetlenia komputera to niestety nie mam pojęcia ale dedukując z innych rozwiązań np. radiowych mogą być tam LEDy.
Anonymous - 30-11-2006, 14:26

jarun napisał/a:
W Space -wagonie nie ma problemu z podświetleniem zegarów, na żaróweczkach są naciągnięte zielone koszulki - wystarczy zamienic na inne i załatwione.

Z doświadczenia wiem, że te "kondonki" są strasznie kruche i nie ma możliwości zdjęcia ich i założenia z powrotem - więc dokładnie trzeba przemyśleć sprawę przed robotą.
Najprościej wstawić kolorowe żarówki (dostępne w sklepach elektronicznych) lub wstawić diody - tylko nie normalne punktówki tylko takie ze ściętymi końcami rozpraszającymi światło.

Moominek - 01-12-2006, 09:04

Dostęep do żaróweczek w MSS to kwestia moze 2 min. Wymienia się łatwo i przyyjemnie, co do tarcz to był taki temat. Do podświetylenia komputerka nigdy się nie dobierałem więc tu nie pomogę ale z wiedzy innego forumowicza wynikałoo, że również dostep jest szybki i łatwy.