MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO i konkrety
sla - 29-03-2011, 11:25 Temat postu: ASO i konkrety Ja mam jedną ogólną uwagę.związaną z ASO Mitsubishi. Często traktują tam klienta jak idiotę który specjalnie popsuł swój samochód a teraz domaga się niesłusznie a zarazem bezczelnie jego bezpłatnej naprawy. Bo w samochodach tej marki nie ma prawa się nic popsuć, a każda awaria świadczy o skrajnej głupocie jego właściciela lub wyjątkowej złośliwości.
A teraz kilka konkretów, coby zadowolić naszego admina i nie narazić się na karę.
Po jednym z przeglądów zobaczyłem, że mi czegoś brakuje w okolicach nadkoli i pod silnikiem. Okazało się , że brak tam płyty pod silnikowej, którą zdemontowano podczas naprawy. Ale to że jej nie ma to ja byłem winny. Do czasu aż po kilku dniach znalazła się w ASO.
Popsuł mi się alarm, zamontowany w ASO. Stwierdzono, że to niemożliwe, bo on się nie psuje, nie mieli jeszcze takiego przypadku, nie mają części zamiennych i mogę reklamować to u importera.
Po przeglądzie zerowym nie przymocowano akumulatora, który tłukł się pod maską. Oczywiście to ja tam grzebałem , bo przecież tego nie zgłosiłem.
O rdzewiejących ramkach o których wszyscy wiedzieli, ale odkryto to dopiero po 3 latach, kiedy nie obejmuje ich już gwarancja, , o rysach lakieru po przeglądzie, o niedokręconym kole i jeszcze wielu innych sprawach nie będę pisał , żeby nie zanudzać.
gzesiolek - 29-03-2011, 13:54
sla, jedziesz po bandzie nie dlatego, ze tak nie bylo i ze nie masz racji... ale dlatego ze wrzuciles te kilkanascie (dziesiat?) ASO do jednego worka...
co innego jakbys napisal ktorego/ktorych ASO Twoje doswiadczenia dotycza... jak juz piszesz konkretami...
Generalnie ASO Mitsubishi cieszy sie nie najlepsza opinia, ale konkretnie dane ASO partaczy robote i to nalezy pietnowac to moze cos sie kiedys zmieni...
sla - 29-03-2011, 15:32
Miałem dwa mitsubishi, byłem we wszystkich ASO w Warszawie i okolicach, niektóre już nie istnieją jak Auto-Kwapisz, czy Auto GT na Bielanach. Jak myślisz dlaczego? Dlatego, że jakosc ich usług była niezadawalajaca. I w kazdym z nich coś spartaczyli lub nie wiedzieli. Myślę, że łatwiej będzie wymienić ASO polecane, ze względu na długosć listy.
Nie mówię , że w ASO innych marek jest lepiej, ale my piszemy o Mitsu, i to że jest tam równie źle nie jest zadnym usprawiedliwieniem.
romero - 29-03-2011, 22:13
sla napisał/a: |
Auto GT na Bielanach. Jak myślisz dlaczego? |
Dlatego,że mieli warsztat na terenie K.S.Marymont,dostali wymówienie i przenieśli sie na Wrocławską.Choć nie uważam,że jest to najlepszy serwis w Warszawie.
sla - 30-03-2011, 00:47
Pytanie jak myślisz dlaczego nie dotyczyło zamknięcia Auto Gt na Bielanach, tylko moich wizyt we wszystkich serwisach ASO w Warszawie.
W pewnym czasie Auto GT miało równolegle serwis na Marymoncie i na Wrocławskiej.
Jeden po prostu zamknęli.
mitsu00 - 30-03-2011, 07:16
sla napisał/a: | Pytanie jak myślisz dlaczego nie dotyczyło zamknięcia Auto Gt na Bielanach, tylko moich wizyt we wszystkich serwisach ASO w Warszawie.
W pewnym czasie Auto GT miało równolegle serwis na Marymoncie i na Wrocławskiej.
Jeden po prostu zamknęli. | Też serwisowałem we wszystkich ASO w Warszawie i AutoGT i Mitcara nigdy w życiu juz nie odwiedzę. Natomiast do Japan Motors i do AUTO TESTU nie mam najmniejszych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie.
sla - 30-03-2011, 10:14
Ja też na koncu zostałem w Auto Test. Idealnie nie było, ale najlepiej ze wszystkich dotychczasowych.
sla - 30-03-2011, 11:48
Zamiast zadawać bez sensu pytanie , lepiej by było gdybyś przeczytał mój drugi post w tym temacie, gdzie jest na nie odpowiedź.
sla napisał/a: | Nie mówię , że w ASO innych marek jest lepiej, ale my piszemy o Mitsu, i to że jest tam równie źle nie jest zadnym usprawiedliwieniem |
sla - 30-03-2011, 12:14
To wejdź na stronę forum Audi, tam poczytasz. Ja jeszcze nie miałem z nimi przyjemności. Pierwszy przegląd dopiero przede mną. Na razie nie musiałem jeździć, bo z samochodem wszystko ok.
Nie jestem bajkopisarzem więc mogę tylko pisać o tym co się działo w ciągu ostatnich lat. A przez ostatnie 12 z nich miałem okazję bywać tylko w ASO Mitsubishi.
Juiceman - 30-03-2011, 12:23
sla napisał/a: |
Nie jestem bajkopisarzem więc mogę tylko pisać o tym co się działo w ciągu ostatnich lat. A przez ostatnie 12 z nich miałem okazję bywać tylko w ASO Mitsubishi. |
Sla to pisz proszę konkrety jaka wina w jakim ASO, konkretnie jakim ASO, wtedy to będzie miało sens bo teraz to przypomina się wielkie użalanie jak mi źle jak byłem w ASO. - Opisz po kolei każde ASO, które coś zwaliło, a nie wrzucasz wszystkie warszawskie ASO do worka. Napisałeś Konkrety to o nie prosimy.
Tylko nie pisz "Myślę, że łatwiej będzie wymienić ASO polecane, ze względu na długosć listy. " bo nie o to tu chodzi
Chcemy Konkrety.
sla - 30-03-2011, 12:55
Proszę bardzo
Mitcar-spławienie mnie po popsuciu się alarmu,nieumocowany akumulator, niedokręcone koło, nie potrafili przez miesiąc dobrze podłaczyć halogenów , które zamontowali, niedziałajace oświetlenie po odbiorze nowego samochodu.
Auto-Kwapisz-nieumijętne przymocowanie listew bocznych na drzwiach i spojlera na tylnej klapie, nie potrafili zaradzić skrzypiącemu zawieszeniu w lancerze rocznik 1998.
Auto-GT- kłopoty z wymianą wycieraczek i przepalonych żarówek, zero efektów związanych z naprawą skrzypiącego zawieszenia w lancerze rocznik2004, wybrudzenie podsufitki.
Allianz-popsucie ogrzewania tylnej szyby przy naprawie zacinającego się zamka bagażnika, nieumiejętna naprawa zamka kończąca się wymianą wszystkich wkładek.
AutoTest-Naprawy lakiernicze nie wykonane w/g umowy, zgubienie
płyty pod silnik, nieterminowość.
To tak z grubsza.
Jackie - 30-03-2011, 13:04
Panowie,
Nie czepiajcie się sla bo chłop faktycznie swoje dostał. Warto poczytać takie posty, warto z nich wyciągać wnioski (o ile krytyka jest konstruktywna) bo inaczej nigdy nie będzie lepiej a to, że absolutnie KAŻDE ASO ma coś za uszami - to zwyczajny fakt.
Pozdrawiam
Juiceman - 30-03-2011, 13:14
Jackie napisał/a: | Panowie,
Nie czepiajcie się sla |
Nie czepiam się poprostu chodziło mi o wypisanie Konkretów tak jak to zrobił wyżej I teraz można dyskutować o konkretnej wadzie danego ASO
bastek - 30-03-2011, 14:13
w I poście brakowało mi tych konkretów
w kolejnym lepiej
aczkolwiek myślę, że łatwiej jest odnaleźć 1 post na temat jednego ASO, niż 1 duży wór na wszsytko
aha, i lista dobrych ASO to też konkrety, nawet jak jest krótka
mi Parexbud lubelski też podpadł, a zawarłęm to w osobnym wątku
|
|
|