To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ4A 1.6] Nie działa mi tylni spryskiwacz

magdalena877 - 04-04-2011, 23:11
Temat postu: [CJ4A 1.6] Nie działa mi tylni spryskiwacz
Witam,
mam problem z tylnim spryskiwaczem, wogóle nie pobiera płynu co zaczyna mnie już irytować. Jaka może być tego przyczyna i jak to naprawić?

Tomek - 05-04-2011, 09:00

zamień wtyczki między pompkami sprysków (masz 2 pompki) - drogą eliminacji dojdziesz, czy to pompka czy elektryka może, jak elektryka, to trzeba szukać
możesz też wziąć kogoś + miernik prądu, zwykły próbnik
odpinasz wtyczke od pompki, druga osoba naciska manetke (tak, jak to niby ma dzialac)
i sprawdzasz probnikiem, czy prad idzie na wtyczke
jak idzie na wtyczke, to masz najprawdopodobniej padnieta pompke

Marcin-Krak - 05-04-2011, 20:33

http://forum.mitsumaniaki...yl*+spryskiwacz
Ja bym zaczął od przetkania dyszy spryskiwacza tylnego jakąś igiełką i poszukał czy czasem gdzieś przewód nie pękł lub się nie zsunał.

Tomek - 06-04-2011, 17:39

Marcin-Krak napisał/a:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=51203&highlight=tyl*+spryskiwacz
Ja bym zaczął od przetkania dyszy spryskiwacza tylnego jakąś igiełką i poszukał czy czasem gdzieś przewód nie pękł lub się nie zsunał.

z tego co pisze koleżanka, to pompka nie pobiera płynu
więc problem jest dużo przed dyszą i przewodem

Doktorfff - 03-01-2012, 22:59

Hell'o, mam swojego Colta (96r; 1.3i; 75KM) od niecałego pół roku. Nie działa mi tylni spryskiwacz, nie słychać pompki żeby pracowała po przekręceniu manetki. Dajcie znać jak sobie poradzić lub jakieś linki do stron gdzie można zobaczyć sposób podłączenia lub jak można sprawdzić czy pompka nie jest uszkodzona.
P.S. Przedni spryskiwacz działa

plecho1 - 04-01-2012, 07:22

Odepnij wtyczkę od pompki tylnego spryskiwacza, są w niej dwa kabelki i podłącz do tej kostki jakąś żarówkę samochodową. Jeśli zapali się po włączeniu tego spryskiwacza to masz spaloną pompkę.
Doktorfff - 04-01-2012, 13:21

To jeszcze pytanie czy pompka tylniego spryskiwacza jest przy zbiorniku z przodu czy może gdzieś indziej? Niestety nie posiadam żadnej książeczki typu sam naprawiam i a nie bardzo się znam :?
plecho1 - 04-01-2012, 13:25

Powinien być przy zbiorniku na dole.