To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - Czy to padnięty "krokowiec"?

georg_drugi - 05-04-2011, 00:03
Temat postu: Czy to padnięty "krokowiec"?
Witam wszystkich.

Proszę o poradę. Oto objawy: silnik na biegu jałowym pracuje niestabilnie. Obroty falują. Jak włączę coś np. światła, to obroty spadają i nie wracają do normalnej wartości. Przegazowanie i puszczenie gazu powoduje, że obroty chwilowo spadają prawie do zgaśnięcia. Mówię o benzynie, bo na gazie jest o niebo lepiej, ale gaz ma swój krokowiec.

Dodam, że przepływomież wymieniłem (poprzedni dostał strzał gazu i silnik czasami fiksował), czyściłem przepustnicę (zdemontowałem ją z kolektora) i wyczyściłem krokowca tj. serwo jałowego. Na trzpieniu był brud. Potem podłączyłem akumulator i uczyłem miśka obrotów jałowych, aż bulbony poszły do zbiornika wyrównawczego (chyba mam padnięty wentylator chłodnicy).

No i z efektów nie jestem zadowolony, a chciałbym być. Jeśli zawyrokujecie, że to serwo jałowych to wymienię kompletną przepustnicę.

Adaho_krak - 08-04-2011, 09:23

Objawy wskazują na krokowiec, ale zanim go wymienisz to napraw chłodzenie i jeszcze raz "naucz" auto wolnych. Jeśli ta nauka nie przyniesie skutków to stawiam na krokowy.