Sigma/Diamante Ogólne - Podgrzewanie siedzeń.
Tomek210 - 07-11-2006, 01:10 Temat postu: Podgrzewanie siedzeń. Sezon grzewczy czas zacząć
Włączam podgrzewanie siedzeń włącznikami na konsoli centralnej, zapalają się lampki na nich lecz nie słychać cykania przekaźników i nie obniżają się obroty silnika (co ma miejsce np przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby). Fotele oczywiście też nie grzeją.
Czy i gdzie powinny być jakieś przekaźniki, bezpiecznik? Serwisówka milczy na ten temat.
Anonymous - 09-11-2006, 04:02
Witam,
Z tego co pamiętam bezpiecznik powinien być na tablicy w nogach kierowcy, jest nawet opisany na klapce. Ponadto siedzenia nie nagrzewaja się błyskawicznie - trzeba trochę dłużej poczekać. Grzałki natomiast są na tyle słabe iż nie powodują zmiany obrotów silnika, no chyba że ze słabym alternatorem...
Pozdrawiam.
ps: tak jak myślałem, trzeci od lewej w drugim rzędzie od góry - wartość 10A...
Tomek210 - 15-11-2006, 23:00
Bezpiecznik okazał się dobry jednak na wszelki wypadek zamieniłem go miejscami z tym od radia i.. stwierdziłem że fotele grzeją Tylko nie tak silnie jak się spodziewałem. Po 10min od odpalenia samochodu fotel nie jest już zimny ale ciepły też jeszcze nie.
Anonymous - 16-11-2006, 00:56
Następnym razem włącz pozycję grzania oznaczoną "HI", będzie szybciej i cieplej...
Pozdrawiam.
Tomek210 - 16-11-2006, 01:36
Używam tylko "Hi"
|
|
|