Świętokrzyskie - Gdzie w Kielcach zamontować instalację gazową
kamir - 11-04-2011, 17:21 Temat postu: Gdzie w Kielcach zamontować instalację gazową Witam
Ceny paliw zmuszają do myślenia o założeniu instalacji gazowej.
Szukam dobrego gazownika, żeby złożyć sekwencję do mojej Cari.
Słyszałem, że dobrzy gazownicy są na ul. Kruszelnickiego oraz na ul. Częstochowskiej.
Czy ktoś miał z nimi do czynienia??
Ewentualne inne sugestie też mile widziane...
piomic - 11-04-2011, 21:11
Na Kruszelnickiego serwisowałem gaz w Cuprze, ktoś mi go polecał i byłem zadowolony. Regulację zrobił mi za friko, powiedział kiedy trzeba będzie zrobić coś więcej i jak już trzeba było to zrobił szybko i porządnie za rozsądną kasę. No ale ja zwykły parownik miałem...
kamir - 13-04-2011, 18:21
Dziś oddałem Cari na montaż sekwencji. Zdecydowałem się zaprowadzić samochód na ul. Częstochowską kasa stosunkowo niewielka ( 2100 PLN ) i na dziś samochód do odebrania
Spox_2 - 15-04-2011, 01:26
kamir napisał/a: | Dziś oddałem Cari na montaż sekwencji. Zdecydowałem się zaprowadzić samochód na ul. Częstochowską kasa stosunkowo niewielka ( 2100 PLN ) i na dziś samochód do odebrania |
Ahoj!
I jak sprawuje się sekwencja ?
Jakiej firmy wstawili Ci instalcję ? STAG-300 ?
Myślę że w wolnym czasie podjądę tam i zobaczę co i jak
Pozdr i szerokości na drodze
kamir - 15-04-2011, 07:24
Mają też tam STAG'a, ja mam założoną włoską ( jeżeli się nie mylę Stefanelli ) bo wtryskiwacze są tu membranowe a cena taka sama jak STAG 300. Spadku mocy nie zaobserwowałem, dynamika tez bez zauważalnych zmian, dopiero 2 dzień jeżdżę na gazie ale za 81 PLN mam pełen zbiornik
W niedziele chyba jadę do Ostrowca to sprawdzę ją na dłuższym odcinku
Jedyne co mnie trochę drażni to jak mam wolne obroty to CE świeci ale już zgłosiłem gazownikowi, zajmiemy się tym na 1-szym przeglądzie instalacji.
Spooky - 23-01-2012, 13:35
A ja zakładałem gaz na czeremchy w Bilczy i też nie mam problemów.
Polecam też serwis W woli-kopcowej...
Sir_Futur - 21-02-2012, 10:41
Gaz montowałem do swojego Galanta w Radlinie - Bencar.
Nie ma lepszych speców od LPG w Kielcach.
POLECAM!!!
STAG 300 + wtryski HANA
Havoc - 22-02-2012, 22:15
STAG to sterownik, tylko i wyłącznie. Nie zestaw, nie wtryski, nie parownik...jak gaziarz mówi "wstawimy na stagu bo ma fajne wtryski" to znaczy -> ODWRÓT.
Sir_Futur napisał/a: | Gaz montowałem do swojego Galanta w Radlinie - Bencar.
STAG 300 + wtryski HANA |
DObrze jest A parownik jaki dali?
Osobiście przekonałem się o wiedzy jednego z instalatorów w mojej okolicy. Havo autogaz, Brzeście (okolice Skarżyska) -podobność nazwy z moim nickiem czysto przypadkowa.
meydey000 - 23-02-2012, 07:43
ten gazownik to partacz i to straszny. zero pojęcia.
bart1924 - 23-02-2012, 13:48
A ja polecam PREKS w Starachowicach na Kieleckiej, sporo moich znajomych tam montowało i są bardzo zadowoleni ja również
Sir_Futur - 25-02-2012, 22:15
A po czym wnosisz że taki zły jest meydey000...?
Co do reduktora, to AC.
meydey000 - 26-02-2012, 13:15
bo jest z mojej gminy. już nie raz miałem z nim do czynienia, moja rodzina i znajomi. chyba go jeszcze nie znasz. nawet gazu normalnie nie umie wyregulować.
kiedyś dobry spec był w miejscowości Ubyszów też w mojej gminie. teraz nie wiem jak jest.
|
|
|