To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Świętokrzyskie - Gdzie w Kielcach zamontować instalację gazową

kamir - 11-04-2011, 17:21
Temat postu: Gdzie w Kielcach zamontować instalację gazową
Witam

Ceny paliw zmuszają do myślenia o założeniu instalacji gazowej.
Szukam dobrego gazownika, żeby złożyć sekwencję do mojej Cari.
Słyszałem, że dobrzy gazownicy są na ul. Kruszelnickiego oraz na ul. Częstochowskiej.

Czy ktoś miał z nimi do czynienia??
Ewentualne inne sugestie też mile widziane...

piomic - 11-04-2011, 21:11

Na Kruszelnickiego serwisowałem gaz w Cuprze, ktoś mi go polecał i byłem zadowolony. Regulację zrobił mi za friko, powiedział kiedy trzeba będzie zrobić coś więcej i jak już trzeba było to zrobił szybko i porządnie za rozsądną kasę. No ale ja zwykły parownik miałem...
kamir - 13-04-2011, 18:21

Dziś oddałem Cari na montaż sekwencji. Zdecydowałem się zaprowadzić samochód na ul. Częstochowską kasa stosunkowo niewielka ( 2100 PLN ) i na dziś samochód do odebrania :D
Spox_2 - 15-04-2011, 01:26

kamir napisał/a:
Dziś oddałem Cari na montaż sekwencji. Zdecydowałem się zaprowadzić samochód na ul. Częstochowską kasa stosunkowo niewielka ( 2100 PLN ) i na dziś samochód do odebrania :D

Ahoj! ;)

I jak sprawuje się sekwencja ?

Jakiej firmy wstawili Ci instalcję ? STAG-300 ?

Myślę że w wolnym czasie podjądę tam i zobaczę co i jak ;)

Pozdr i szerokości na drodze :D

kamir - 15-04-2011, 07:24

Mają też tam STAG'a, ja mam założoną włoską ( jeżeli się nie mylę Stefanelli ) bo wtryskiwacze są tu membranowe a cena taka sama jak STAG 300. Spadku mocy nie zaobserwowałem, dynamika tez bez zauważalnych zmian, dopiero 2 dzień jeżdżę na gazie ale za 81 PLN mam pełen zbiornik :D :P
W niedziele chyba jadę do Ostrowca to sprawdzę ją na dłuższym odcinku :lol:
Jedyne co mnie trochę drażni to jak mam wolne obroty to CE świeci ale już zgłosiłem gazownikowi, zajmiemy się tym na 1-szym przeglądzie instalacji.

Spooky - 23-01-2012, 13:35

A ja zakładałem gaz na czeremchy w Bilczy i też nie mam problemów.
Polecam też serwis W woli-kopcowej...

Sir_Futur - 21-02-2012, 10:41

Gaz montowałem do swojego Galanta w Radlinie - Bencar.
Nie ma lepszych speców od LPG w Kielcach.
POLECAM!!!

STAG 300 + wtryski HANA

Havoc - 22-02-2012, 22:15

STAG to sterownik, tylko i wyłącznie. Nie zestaw, nie wtryski, nie parownik...jak gaziarz mówi "wstawimy na stagu bo ma fajne wtryski" to znaczy -> ODWRÓT.
Sir_Futur napisał/a:
Gaz montowałem do swojego Galanta w Radlinie - Bencar.
STAG 300 + wtryski HANA

DObrze jest :) A parownik jaki dali?

Osobiście przekonałem się o wiedzy jednego z instalatorów w mojej okolicy. Havo autogaz, Brzeście (okolice Skarżyska) -podobność nazwy z moim nickiem czysto przypadkowa.

meydey000 - 23-02-2012, 07:43

ten gazownik to partacz i to straszny. zero pojęcia.
bart1924 - 23-02-2012, 13:48

A ja polecam PREKS w Starachowicach na Kieleckiej, sporo moich znajomych tam montowało i są bardzo zadowoleni ja również
Sir_Futur - 25-02-2012, 22:15

A po czym wnosisz że taki zły jest meydey000...?

Co do reduktora, to AC.

meydey000 - 26-02-2012, 13:15

bo jest z mojej gminy. już nie raz miałem z nim do czynienia, moja rodzina i znajomi. chyba go jeszcze nie znasz. nawet gazu normalnie nie umie wyregulować.
kiedyś dobry spec był w miejscowości Ubyszów też w mojej gminie. teraz nie wiem jak jest.