To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - galant 2.5 co sądzicie o takiej instalacji gazowej

pawik - 14-04-2011, 20:26
Temat postu: galant 2.5 co sądzicie o takiej instalacji gazowej
reduktor tomasetto ,wtryski valtek , komputer sequel cena 3200 prosze o opinie i porady
wojtas - 14-04-2011, 21:02

Moim zdaniem ten zestaw nie uciągnie. Reduktor nawet jeśli to będzie najmocniejszy z tomasetto Artic, to i tak może mieć spadki ciśnień, przy max bucie. Wtryski najtańsze i najgorsze. Elektronika BRC sequel- z każdą pierdołą będziesz musiał latać do gazownika (utrudniony dostęp do oprogramowania). Moja propozycja jest niestety droższa, ale mniej szkodliwa dla silnika:
Reduktor: Skorpion GT
Wtryski Hana 2000 Zielone
Elektronika Stag 300+.
Do tego odpowiedni wielozawór i elektrozawór z większym przekrojem. Rurka miedziana minimum fi 8, Albo Faro. Nie wspominając o odpowiednim nawierceniu kolektora.

KaWu - 15-04-2011, 10:03

wojtas021180 napisał/a:
Reduktor nawet jeśli to będzie najmocniejszy z tomasetto Artic, to i tak może mieć spadki ciśnień, przy max bucie.

I będzie mieć duże spadki . Sprawdzane na EA5W z Legnicy. Reduktor Arctic, 2 miesięczny.

pawik napisał/a:
wtryski valtek

Typ 34 powinien sprawdzić się u Ciebie.

wojtas021180 napisał/a:
Rurka miedziana minimum fi 8,

Wg mnie nie trzeba. Przy 6mm jest także ok.

wojtas - 15-04-2011, 10:35

Cytat:
Wg mnie nie trzeba. Przy 6mm jest także ok.

Lepiej dopłacić i mieć święty spokój. Przy moich ~ 177km jest kicha. A autko ma swoje lata. Przy max bucie ciśnienie leci w dół o 0.45 bar.

spown - 15-04-2011, 19:39
Temat postu: Re: galant 2.5 co sądzicie o takiej instalacji gazowej
pawik napisał/a:
reduktor tomasetto ,wtryski valtek , komputer sequel cena 3200 prosze o opinie i porady

Widzę, że jesteś z Wielkopolski, ja gazowałem w Swarzędzu - Stag 300+, MagicJety, Scorpion ST chyba (albo GT...) za 2900 dokładnie rok temu... Do dzisiaj zrobiłem prawie 29 tys. km i gdyby nie początkowe problemy z temperaturą czego problemem był źle wybrany czujnik temp w programie, to moje serwisy tej instalacji sprowadziłyby się do wymiany filtrów. Mimo tego niedociągnięcia polecam zakład...