To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - 4G93 długo kręci na zimnym, czy to mogą być przewody

bladerunner - 21-04-2011, 20:43
Temat postu: 4G93 długo kręci na zimnym, czy to mogą być przewody
Od jakiegoś czasu nasz runner na zimnym silniku potrzebuje kilku (3-4) sekund pracy rozrusznika do odpalenia. Wymiana świec nie zmieniła sytuacji. Zastanawiam się, czy powinienem zmieniać przewody w dalszej kolejności, a potem jak nie to kopułkę, czy może da się to jakoś sprawdzić i wykluczyć niektóre przyczyny.
Dodam, że mam LPG, na ciepłym problem znika, obroty ma bardzo równe, ale wyczuwam lekkie szarpanie przy zmianie biegu na wyższy.
Będę wdzięczny za każdą sugestię.

Adaho_krak - 22-04-2011, 19:32

Ile mają przewody ?? Jakiej firmy ?? Jeśli są miękkie a w nocy przy otwartej masce i odpalonym silniku nie przeskakują iskry to powinny być OK. Powodów dłuższego odpalania może być całe mnóstwo, począwszy od przewodów, poprzez nieszczelność w dolocie, stary filtr powietrza, słabej jakości paliwo itp. itd.
bladerunner - 22-04-2011, 21:01

Adaho_krak napisał/a:
Ile mają przewody ?? Jakiej firmy ?? Jeśli są miękkie a w nocy przy otwartej masce i odpalonym silniku nie przeskakują iskry to powinny być OK.

Dzięki za info o przewodach. Moje były wymieniane jeszcze przez poprzedniego właściciela, nie wiem kiedy, o ile pamiętam to Denso. Są miekie i nie iskrzą. Filtr powietrza regularnie zmieniam, paliwo raczej ok. Będę szukał dalej. Może zabiorę się w końcu do próby odczytania możliwych błędów z lampki CE po zwarciu pinów.

nimrodelipapi - 27-04-2011, 21:52

ja miałem kiedyś podobny problem, okazało się, że akumulator byl już słaby i a zimno kręcił ale trzeba bylo dlugo czekać aż silnik odpali. Sprawdź w jakim stanie jest akumulator.
Ewentualnie może paliwo wraca do baku i tyle potrzeba aby pompka je podała do silnika.

Ja zatem mam pytanie o felgi z Galanta rok 91 czy będą pasowały do Space Rummera ?