Pajero Pinin - "Smród" po szybkiej jeździe
mstrucz - 21-04-2011, 22:22 Temat postu: "Smród" po szybkiej jeździe Witam!
Cz u Was jest tak samo jak u mnie, tzn czy czasami (naprawdę sporadycznie), po szybkiej asfaltowej jeździe jak staniecie czuć swąd jakby zaraz po spawaniu lub cięciu szlifierką? Mówię tak , bo jest to trochę (w moim odczuciu) bardziej "metalowy" zapach niż np. palące się sprzęgło. Sądzę że to albo hamulce (raz kiedy mi się to wydarzyło jeden z zacisków był wyraźnie gorący - ale tylko raz) lub wiskoza - mam w końcu zawsze 4x4. Olej w skrzyni i dyfrze wymieniałem, zresztą Pinin miał tak od początku jak go kupiłem. Nie jest to wielki problem raptem 4 razy chyba mi się zdarzyło od 10 miesięcy co mam auto, ale dziwne jest to że nigdy żadnego smrodu nie miałem po jeździe w "terenie" (i to jak na to auto dosyć czasami ostrej i długiej), nigdy po długiej jeździe po asfalcie, tylko po krótkiej szybkiej trasie po mieście.
Jakieś pomysły?
Andrew - 22-04-2011, 07:59
mstrucz czuć smrodek z hamulców... Nagłe przyśpieszenia i hamowania i heble dostają po tyłku i dlatego śmierdzi Ale dla pewności sprawdź czy wszystko chodzi jak należy, być może się któryś hamulec lekko przycina...
Daromen - 22-04-2011, 17:56
Powiem szczerze ze jak swojego poprzeciagam na aswalcie lub np jak jezdzilem w zime po duzym sniegu i jak dostal niezle popalic jeszcze pod góre to czulem rowniez smrod ale to wydaje mi sie ze raczej od sprzegla,napewno nie od hamulcow,nadal tak mam ze jak go zbutuje po aswalcie to jak sie zatrzymam to smierdzi...
|
|
|