To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - ile czasu na wbicie gazu w dowód

rosomak1983 - 23-04-2011, 16:19
Temat postu: ile czasu na wbicie gazu w dowód
Ile mam czasu od daty na fakturze od gazownika na wbicie LPG do dowodu rejestracyjnego ???
Moge wbic za np rok :P

wyderka - 23-04-2011, 16:35

30 dni :wink:
rosomak1983 - 23-04-2011, 23:33

wyderka napisał/a:
30 dni :wink:

a co jesli sie nie wyrobie ??? :P tak z ciekawosci odmówia wbicia w dowód czy co ???

robertdg - 24-04-2011, 11:02

Nie moga Ci odmówić, pewnie będziesz musiał wypisać jakiś świstek, tak jak ja miałem w poprzednim aucie pękniętą przednią szybe, pojechałem na giełde i kupiłem nowke sztuke - wkleiłem, ale pęknięcie szyby było nieopodal nakleiki rejestracyjnej, no i franca sie nie dała odzyskać, pojechałem do WK o wydanie nowej naklejki, no i musiałem wypisać m.in. oświadczenie gdzie, skąd, jak, na co, po co, dlaczego? bo mi sie paragon zawieruszył za szybe, a wklejałem ja sam, czyli nie mialem udowodnienia ze szyba byla strzaskana w postaci swistka od policji albo zakładu zajmujacego sie montazem szyb - o wymianie. Napisałem na świstku, ze szybe zakupiłem na takiej i takiej gieldzie, w takim dniu, a montaż wykonałem we własnym zakresie,
KaWu - 25-04-2011, 13:54

wyderka napisał/a:
30 dni

U mnie nie trzeba sie spieszyc o ile masz papiery.
rosomak1983, jak masz FV na montaz instalacji to nie musisz sie martwic. W razie kontroli pokazujesz papiery i mowisz ze czekasz na kpl dokumentow po instalacji lpg, ktore zostaly wyslane...

Chyba, ze masz juz kpl. dokumentow to tutaj bym nie przeciagal.