To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - Carisma 1.6 gaśnie po przełączeniu na gaz

darkmapet - 23-04-2011, 16:56
Temat postu: Carisma 1.6 gaśnie po przełączeniu na gaz
Witam
Carisma 1.6 gaśnie po przełączeniu na gaz instalacja brc just junior
Podczas ruszenia ze skrzyżowania nastąpił strzał gazu po czym auto zgasło.
Nie widzę jakiś uszkodzeń pod maską.Na benzynie śmiga ok ale na gaz nie przełącza.
Jakieś sugestie co należało by sprawdzić???
Pozdrawiam i z góry dziękuje

pawkas - 24-04-2011, 17:18

Sprawdz czy na rurze od filtra powietrza masz zamontowany antystrzał mozliwe ze opaska gumowa się zsuneła i zasysa lewe powietrze lub inna rurka podłączona do rury dolotowej wyskoczyła i napisz coś wiecej jakie są objawy czy silnik gaśnie na lpg tylko na wolnych obrotach ale da sie jechać (np. przy prędkości 50km/h jadąc 4 biegiem przełączasz na lpg) czy wogóle na lpg nie chodzi?
darkmapet - 24-04-2011, 20:58

pawkas, dzięki za odpowiedz.
Z tego co mi się wydaje nie mam anty-strzałów. Z objawów wynika że gaśnie na wolnych obrotach.Jutro dodam jakieś zdjęcia jak to wygląda.pozdro

Uploaded with ImageShack.us

Poprawiłem filtr powietrza i zdjąłem i założyłem ponownie "trąbę słonia" i wszystko wróciło do normy.Widocznie brał gdzieś lewe powietrze.
Jedno pytanie nie mam żadnego systemu anty strzałowego gdzie by go założyć najlepiej?Na obudowie filtra jakąś klapkę czy coś innego?

pawkas - 25-04-2011, 17:16

masz antystrzał zamontowany to ten aluminiowy element z czarną opaską przy samym przepływomierzu. 3 zdjęcie od góry w prawym dolnym rogu widać kawałek lub 2 zdjęcie od góry na samym górze zdjęcia na środku
darkmapet - 26-04-2011, 22:38

pawkas, czy chodzi ci o to co zaznaczyłem na zdjęciu??

pawkas - 10-05-2011, 22:23

tak o to mi chodziło
Tomek - 12-05-2011, 12:10

w Colcie były 2 anty strzały - jedna klapka, jak tutaj, i do tego jeszcze grzybek antystrzałowy, jak tu: http://allegro.pl/grzybek...1590816773.html

pomimo tego, jak raz walneło, to wyrwało przepływomierz (ale nie uszkodziło) i aż rura spadła (dolot)