To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - Skrzynia biegów dziwne

TomekDomek - 27-04-2011, 09:06
Temat postu: Skrzynia biegów dziwne
Witam,

jestem bardzo zadowolonym posiadaczem Space Runnera I 4x4 (187kkm). Od wczoraj mam jednak problem.
Na postoju, na wyłączonym silniku wszystkie biegu wchodzą płynnie i precyzyjnie.
Po odpaleniu nie wchodzi 1 i 2 (próbowałem na siłę, weszły, ale nie będę tego robił). 3 zgrzyta, 4 i 5 normalnie. Wsteczny też nie wchodzi. Po wrzuceniu 1 czy 2 po przejechaniu kawałka i wciśnięciu sprzęgła, auto dalej jedzie (czyli nie wysprzęgla).

Pytanie: sprzęgło, linka, wysprzęglik...? Gdzie szukać? Mam bardzo zręcznego mechanika, ale niezbyt bystrego, więc wolę go trochę naprowadzić.

Z góry dziękuję za pomoc

Tomek

[ Dodano: 27-04-2011, 16:24 ]
Dla potomnych: wymiana oleju w skrzyni na półsyntetyk i dolanie płynu do hydrauliki załatwiła sprawę w 100%. Pracuje ciszej, precyzyjniej i lepiej niż jak go kupiłem :)

PZDR

Tomek

rus_one - 29-04-2011, 12:36

Przeważnie pada jakaś pierdoła i od tego trzeba zaczynać :mrgreen:

Ja miałem lepiej :evil: Wczoraj zabrałem się za smarowanie prowadnic hebla bo biło lekko w pedał przy hamowaniu i okazało się przy okazji że stuki w zawiasie nie były od skończonego sworznia, a od nieprzykręconego sworznia :evil: Co za baran tak jeździł??????? Pewnie "mechanik" nie dokręcił i tak oddał auto bo pochodzi od kobiety... Ciekawe ile jeszcze takich kwiatków znajdę zanim doprowadzę wszystko do porządku...