To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - [1G 90-94] Szyba wychodzi poza uszczelke ;/

jastrzabg1 - 03-05-2011, 15:33
Temat postu: [1G 90-94] Szyba wychodzi poza uszczelke ;/
mam problem poniewaz szyba wychodzi mi poza uszczelke gdy ja zamykam tak jakby miala jakies zle prowadzenie jak docisne szybe reka od zewnatrz to wchoidz idealnie w uszczeleke jak nie to wychodiz poza nia... znalazlem regulacje na necie ale do 2g ;/ pomoze ktos?
barteski - 03-05-2011, 21:31

zdejmij boczek i tam jest regulacja . będzie widac fasolki pod ¶rubami poluzuj sruby i poruszaj szyba zobaczysz w czym rzecz 8)
jastrzabg1 - 05-05-2011, 16:24

mogłby mi ktos pokazac na zdjeciu ten srubki do regulacji?
wuerce - 07-05-2011, 00:18

Szyba jest przykręcona na dwóch ¶rubkach, a sam mechanizm na chyba 3, więc nie ma tam dużej filozofii. Koniecznie przesmaruj smarem teflonowym w spreju prowadnice !
szeskey - 22-05-2011, 19:55

polecam jak już rozbierzesz boczki to możesz odkręcić prowadnice,nie jest to kosmicznie ciężkie i sprawdz czy pod gum± w nich nie ma rdzy ,bo często sie pojawia,czyszczenie i konserwacja pownny pomóc:) a szybę ustawiasz na dole podno¶nika ,jak pisał Wuerce "bułka z masłem":)
Przesmaruj wewnętrzne prowadnice czym¶ łatwiej szyba będzie się wysuwać :)
Pozdro

jastrzabg1 - 25-06-2011, 12:28

pany ktore to bada srobki?

wuerce - 29-06-2011, 17:01

na tym drugim zdjęciu te dwie na dole pomiędzy którymi wisi kabel, a na górze nie umiem się tutaj dopatrzeć. żeby zobaczyć mocowanie szyby do mechanizmu musisz j± zjechać na sam dół. no i przesmaruj prowadnice czym¶, może być nawet silikon w spreju.