To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Podróż miśkiem i wrażenia z jazdy

mariolo - 05-05-2011, 10:31
Temat postu: [II 2.0 DID] Podróż miśkiem i wrażenia z jazdy
Witam wszystkich forumowiczów.Jestem włascicielem miśka od niecałego roku,właśnie wróciłem z dłuższej eskapady i chciałbym podzielić się z wami moimi wrażeniami z jazdy.Przejechałem 3tys.km(cały przebieg 9tys.).Trasa Polska-Chorwacja(okolice Zadaru).Komplet pasażerów,pełny bagażnik,nawigacja,CB,przetwornica na 220V.Wskazania komputera:średnia prędkość 94-108 km/h,średnie spalanie 8,5-9,2 l,na autostradach prędkości 130-160 km/h,poza średnio 100km/h.Olej hm.....1/3 podziałki na bagnecie olejowym(pomiędzy max a min).Jazda bardzo przyjemna,fotele wygodne,brakuje mimo wszystko regulacji lędżwiowej,dużo miejsca w kabinie,pasażerowie nie narzekali.Jeśli chodzi o silnik to sprawował się bardzo dobrze,nie miałem problemów z wyprzedzaniem,mimo małej ilości koni to naprawdę jest bardzo dynamiczny.Prowadzenie ok.Napęd 4x4 na stromych i krętych serpętynach coś pięknego,jechał jak po szynach.Ogólnie jestem bardzo zadowolony z samochodu i mimo paru niedociągnięć mogę z czystym sumieniem polecić go innym.To na razie tyle.Pozdro.
lexus - 05-05-2011, 11:15

No i tak trzymać i tym samym dołączasz do zadowolonych mitsumaniaków :mrgreen:
MetalMania - 05-05-2011, 12:50

Ja ze swojego też jestem zadowolony. Uważam wybór samochodu za bardzo dobry :-)
arturodob - 05-05-2011, 14:06
Temat postu: misiaczek
witam ja tez jestem bardzo zadowolony w tamtym roku bylem w czarnogórze 5 osob bylo super na miejscu dodatkowo zrobilem 1 tys km super autko
joachim69 - 05-05-2011, 22:55

kurde w ciągu roku 9 kkm to trzeba było kupować benzinu :wink:
ja mam w tej chwili 24 i poza milionem rzeczy które mnie wkurzają może być to auto ,ale w cenie 2.0 tdi

Krzysiek_slask - 05-05-2011, 23:03
Temat postu: Re: misiaczek
arturodob napisał/a:
witam ja tez jestem bardzo zadowolony w tamtym roku bylem w czarnogórze 5 osob bylo super na miejscu dodatkowo zrobilem 1 tys km super autko

No to podziwiam. Ja mam zgola odmienne wrazenie.
Tez bylismy w zeszlym roku w Czarnogorze, ale we trojke (bardzo komfortowa podroz). Natomiast jednego dnia wybralismy sie razem z naszymi gospodarzami czarnogorcami na wycieczke do Parku Durmitor (zakwaterowali bylismy niedaleko Swietego Stefana), to podroz nie byla juz taka komfortowa :?
Moze dlatego, ze ja do niskich nie naleze - Czarnogorcy, jak wiadomo - rowniez ;-) . Mojej zonie przypadlo miejsce w srodku tylnego rzedu i narzekala pozniej na ciasnote i duchote.
Nie wyobrazam sobie podrozy przez 2000 km w pieciu + bagaze. Brrr :?

arturodob - 06-05-2011, 09:22
Temat postu: urlop
my bylismy kolego całe 2 tyg za budva i tez bylismy w swietym stefanie tylko szkoda ze byl remontowany ale oplynalesmy my go lodzia w koło za 25 euro ale warto było tak jak pisalem zrobilismy na miejscu 1tys km i naprawde bylo super i w tym roku tez tam jedziemy !!!
Krzysiek_slask - 06-05-2011, 12:41
Temat postu: Re: urlop
arturodob napisał/a:
my bylismy kolego całe 2 tyg za budva i tez bylismy w swietym stefanie tylko szkoda ze byl remontowany ale oplynalesmy my go lodzia w koło za 25 euro

My za to samo placilismy tylko 15,00; moze dlatego, ze bylismy we wrzesniu

arturodob napisał/a:
ale warto było tak jak pisalem zrobilismy na miejscu 1tys km i naprawde bylo super i w tym roku tez tam jedziemy !!!

Ja na miejscu zrobilem cos circa about 1500 km; w drodze powrotnej zahaczylismy jeszcze o Bosnie (Mostar).
Natomiast w tym roku (zaleznie od frekwencji) jedziemy gdzie indziej. Zycie jest zbyt krotkie - warto poznac inne miejsca ;)

Anyway - zeby nie robic zbytniego offtopu; mamy jechac na Sardynie i Korsyke. Czterej dorosli + 7-mioletnie dziecko. Jakos nie wyobrazam sobie, ze wszyscy pakujemy nasze cztery litery + bagaze i jedziemy komfortowo przez 2000 km

mitsu00 - 06-05-2011, 19:53

Krzysiek_slask napisał/a:
Anyway - zeby nie robic zbytniego offtopu; mamy jechac na Sardynie i Korsyke. Czterej dorosli + 7-mioletnie dziecko. Jakos nie wyobrazam sobie, ze wszyscy pakujemy nasze cztery litery + bagaze i jedziemy komfortowo przez 2000 km
Szukasz komfortu? Wybierz samolot :twisted:
Krzysiek_slask - 06-05-2011, 22:00

mitsu00 napisał/a:
Szukasz komfortu? Wybierz samolot :twisted:

Niestety nie mam jeszcze licencji pilota :twisted: :twisted: :twisted:

regon - 06-05-2011, 22:29

mitsu00 napisał/a:
Szukasz komfortu? Wybierz samolot

w naszych czasach samolot przypomina tramwaj w godzinach szczytu - równie wygodny i komfortowy :lol:

Krzysiek_slask - 06-05-2011, 22:33

regon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Szukasz komfortu? Wybierz samolot

w naszych czasach samolot przypomina tramwaj w godzinach szczytu - równie wygodny i komfortowy :lol:

Nie mowiac juz o niemilosiernej ciasnocie miedzy siedzeniami. No, ale mitsu pewnie lata tylko "byznes klasą" :mrgreen:

mitsu00 - 06-05-2011, 23:02

Nie mowiac juz o niemilosiernej ciasnocie miedzy siedzeniami. No, ale mitsu pewnie lata tylko "byznes klasą"
Panowie, chodzi mi o czas dotarcia do celu. Męczyc sie 24h czy 2? Co wybieracie?
joachim69 - 07-05-2011, 00:01

mitsu00 napisał/a:
Nie mowiac juz o niemilosiernej ciasnocie miedzy siedzeniami. No, ale mitsu pewnie lata tylko "byznes klasą"
Panowie, chodzi mi o czas dotarcia do celu. Męczyc sie 24h czy 2? Co wybieracie?
dojazd odprawa ,opóźnienia itd plus jakieś 2 godziny lotu to powiedzmy że będzie 4-5 godzin, ale męczyć się 30 godzin na eko skórze w upale z jedno strefową klimą działająca na zasadzie tata wariata , taka katorga nie jest warta żadnej forsy ,dlatego ja tym wozem jeżdżę maksymalnie 300km bo jest On tak męczący ze na więcej nie mam siły .
Krzysiek_slask - 07-05-2011, 00:36

joachim69 napisał/a:
dojazd odprawa ,opóźnienia itd plus jakieś 2 godziny lotu to powiedzmy że będzie 4-5 godzin, ale męczyć się 30 godzin na eko skórze w upale z jedno strefową klimą działająca na zasadzie tata wariata , taka katorga nie jest warta żadnej forsy ,

Owszem, racja, ale wyobraz sobie, ze istnieja takze ludzie, ktorzy nie lubia latac i kazde oderwanie sie od ziemskiego padolu jest dla nich traumatycznym przezyciem (vide moja zona). Jesli zatem istnieje alternatywa dla latania - ta wlasnie wybieramy