To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - zmiana przednich reflektorów na nowszą wersję

szamcio11 - 10-11-2006, 10:06
Temat postu: zmiana przednich reflektorów na nowszą wersję
Witam. Czy ktoś oreintuje się, albo może próbował, przełożyć do Space Wagona 93 światła z nowszego modelu - tj te z przeźroczystą szybką? Na zdjęciach wyglądają, jakby były w komplecie razem z pozycyjnymi - w starszym modelu są oddzielone.
Będę wdzięczny za uwagi
szamcio

Anonymous - 10-11-2006, 12:20

miałem też takiego pomysła ale cena za te lampy mnie odstraszyła .
Mocowania wydają sie być pasować ale tylko z tych modeli do 98 roku, powyżej to juz są inne napewno.

szamcio11 - 10-11-2006, 12:25

szkoda. Bo znalazłem lampy w dobrej cenie, ale te po 99 - razem z pozycyjnymi. Zastanawiam się, czy dałoby się zmienić same klosze i szyby? tylko jak to będzie wtedy świecić??? tzn czy układ światła będzie prawidłowy???
szamcio

Anonymous - 10-11-2006, 13:06

mam obawy co do tego żeby same szkła tylko przełożyć bo wątpie żeby ogniskowa była w nich jednakowa
Anonymous - 10-11-2006, 13:22

Lampy nie są takie drogie - podzwoniłem (jak szukałem lampy lewj do mojego MSR) i za nowe lampy komplet trzebaby było dać ~400zł.
Też chciałbym założyć te zespolone, ale z tego co patrzyłem to za duże są koszta takiej operacji - przeróbka błotników, maski i grilla, lakierowanie całości + trochę dupereli przy okazji.

szamcio11 - 10-11-2006, 14:22

tego właśnie się obawiam - przeróbek.
Mówiąc o przłożeniu - miałem na myśli szyby i wkłady oczywiście. Bo w tych nowych najważniejszy jest wkład - on daje asymetryczne światła
Chyba trzeba będzie o tym zapomnieć
szamcio

Anonymous - 10-11-2006, 20:13

szamcio11 napisał/a:
Mówiąc o przłożeniu - miałem na myśli szyby i wkłady oczywiście. Bo w tych nowych najważniejszy jest wkład - on daje asymetryczne światła
Chyba trzeba będzie o tym zapomnieć

O zwykłym przełożeniu możesz zapomnieć....
Jak masz trochę kasy na wydanie to można się pobawić, z tego co wiem nikt jeszcze nie bawił się w tego rodzaju rzeczy w MSR i MSW więc byłbyś pierwszy :mrgreen: