Grandis Ogólne - Błędne wskazania komputera ( duży wyświetlacz navi)
hartman6 - 09-05-2011, 21:54 Temat postu: Błędne wskazania komputera ( duży wyświetlacz navi) Mam pytanie czy ktoś spotkał się z taki problemem. Komputer pokładowy wskazuje mi znacznie większe spalanie jak wychodzi w realu - nic strasznego ale drażni. Zauwżyłem, że przy jeździe na biegu po puszczeniu gazu pokazuje chwilowe spalanie 99,9 a nie jak wcześniej 0,0. Domyślam się, że z tego wynikają błędy. Wskazania i przeliczenia pozostałego w zbiorniku paliwa chyba są prawidłwe. Zastanawiam się, czy nie można tego cuda jakoś zresetować np. wyciągając bezpiecznik czy w ogóle odpinając prąd z akumulatora ? Proszę o ewentualne podpowiedzi. Jak nie o zostanie niestety ASO
patrycjuszek - 10-05-2011, 06:36
Może ci pokazuje ile możesz przejechać kilometrów na 1 litrze a nie jak chciałeś ile litrów na 100 kilometrów. Przyjrzyj się wyświetlaczowi pewnie jest km/l a nie l/km.
Poprostu zmień ustawienia wyświetlania spalania.
hartman6 - 10-05-2011, 17:52
Dzięki za pomoc. Od razu sprawdziłem i oczywiście miałeś rację. Musiałem przestawić przy sprawdzaniu możliwości wyświetlacza. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|