To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Szkoła Bezpiecznej Jazdy

mjsystem - 14-05-2011, 13:26
Temat postu: Szkoła Bezpiecznej Jazdy
Mam pytanie:
Mój znajomy prowadzi szkołę bezpiecznej jazdy i po rozmowie z nim postanowiłem zaliczyc kurs. Pokazał mi wiele ciekawostek, mam nadzieję Was tez zaineresować tematem.
Kurs całodzienny to 350 zł z własnym autem i 450 z powierzonym. Teoria oraz praktyka (m.in. troleje) wiele nas moze nauczyć. Ja posiadam prawo jazdy tyle, ile niektórzy z Was mają lat, a mimo to nie uważam, że wiem i potrafie wszystko :mrgreen:
Prosze o zgłaszanie się chetnych, zanim dogadam ilośc osób i termin. wszelkie uwagi i propozycje mile widziane.

http://oskextreme.com/home

krzychu - 14-05-2011, 15:21

A ten "powierzony" samochód to ta yariska?

Przy kilku osobach będzie negocjacja ceny? Wiem że to fajne i w ogóle, ale 350-450 piechotą nie chodzi...

W ciągu tego dnia ile się jest za kółkiem?

mjsystem - 14-05-2011, 16:46

Krzychu, wszystko sie jeszcze dowiem, ale im wiecej mam pytań od Was, tym więcej będę mógł zadać pytań i uzyskać więcej odpowiedzi.
Po niedzieli zadzwonię do tego znajomego i postaram sie wstępnie wypytać :mrgreen:

Anonymous - 14-05-2011, 19:14

Jakby w grupie można byłoby liczyć na zniżkę ok. 50% to chętnie bym swoim samochodem się wybrał. ;)
mjsystem - 14-05-2011, 23:11

kuzi napisał/a:
Jakby w grupie można byłoby liczyć na zniżkę ok. 50% to chętnie bym swoim samochodem się wybrał

Zajęcia same w sobie są raczej grupowe :P

Anonymous - 14-05-2011, 23:18

mjsystem, spytaj się czy renciści nie mają taniej :mrgreen:
pepi - 15-05-2011, 08:19

slawek mnie wpisz na listę - tylko czy moim autem mozna?? bo ma naped 4x4 ? czy mam sobie zabrac inne ?
mjsystem - 15-05-2011, 10:42

pepi napisał/a:
slawek mnie wpisz na listę

Ok zróbmy wstępną listę, ile nas jest chętnych na szkolenie.
Resztę dowiem się po niedzieli, o takie pytania właśnie mi chodzi :mrgreen:

1. mjsystem
2. pepi
3. ?

MartinMM - 06-03-2012, 22:39

mjsystem, czy temat jest dalej aktualny ?:)
mjsystem - 07-03-2012, 08:25

Martinos napisał/a:
mjsystem, czy temat jest dalej aktualny ?:)

Temat tak. Gorzej z chętnymi... :roll:

MartinMM - 07-03-2012, 10:20

Ja jestem chętny + moja wybrankach :) wiec jak coś to sa dwie osoby :)
mjsystem - 07-03-2012, 15:27

Ja jestem chętny, ale chwilowo muszę się wstrzymać dłuższą chwilę. Myślę że pod koniec marca się zaczniemy organizować już konkretnie.
prosto - 05-04-2012, 15:36

Ja każdemu mogę takie coś polecic(nie wiem jak inne "szkoły jazdy" ale Lanette warte polecenia), sam niedawno uczestniczyłem w czymś takim jak "Akademia bezpiecznej jazdy Lanette", pierw 2 godziny teorii z wielokrotnym rajdowym mistrzem polski (niestety nazwiska nie pamiętam, ale pucharów miał od groma) a potem na "tor" tzn duży asfaltowy plac niedaleko giełdy gliwickiej, specjalnie przygotowany, z przeszkodami, taflą poślizgową, zraszaczami, symulatorem dachowania itp. Na wstępie dopompowali nam z tyłu powietrza (aby był jak najwiekszy poslizg) no i oczywiscie wyłączone esp i wszystkie tego typu systemy :) mielismy rozne przejazdy, z roznymi przeszkodami, wiekszosc na czas, na koniec podanie wynikow (ze skromności nie powiem jakie miejsce zająłem, ani ze było to 1 :D ). Jezdzilismy oplami i chevroletami bo przez firme Opel było to organizowane (dla złotych klientów). Po 3 osoby w samochodzie, ogólnie na torze jakies 4-5 godzin w tym przerwa na obiad, krotkie przerwy na objasnienie kolejnego zadania, no i na zmiany kierowcow ale to wiadomo przerwy po 10sekund ;) z checią wybrałbym się jeszcze raz na taki kurs(gdyby znowu jakas firma finansowała :P ) , można na prawde poćwiczyc swoje umiejetnosci, a do tego zachowanie się samochodu w roznych nietypowych sytuacjach. Wszystko zakończyło się wręczeniem certyfikatów ukończenia szkolenia.
anna rakowska - 08-12-2013, 10:46

No to jestem i strona nie dziala i chetnych tez widze zabraklo?
londolut - 08-12-2013, 10:58

mjsystem, czy to jest to http://combc.pl/szkola-jazdy/extreme-katowice ??

... i to http://forum.gazeta.pl/fo...rzej_Tracz.html :? ?