To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Opada kierownica

Maaciek - 19-05-2011, 02:22
Temat postu: Opada kierownica
Witam wszystkich na forum.

Dzisiaj kupilem Carsime 1.9 DiD 2003. Jak ogladalem samochod wszystko bylo OK procz kolumny kierownicy, nie dzialala blokada gora dol, cala kolumna luzno latala. Myslalem jednak ze to pierdola (dalej tak uwazam) ale podczas powrotu do domu cala kolumna opadla mi na kolana, strasznie trudno sie prowadzilo trzymajac jedna reka kolumne a druga skrecajac, szczegolnie na skrzyzowaniu lub rondzie jak trzeba bylo zmienic bieg. Nie mialem czasu zajrzec dzisiaj co sie stalo bo bylo juz ciemno. Mam pytanie, czy komus przytrafila sie podobna usterka i jak tak to co bylo przyczyna?

Pozdrawiam i dziekuje

Maaciek

Krzyzak - 19-05-2011, 06:37

a blokadę masz zaciśniętą? - regulacja kierownicy polega na zwalnianiu i zakładaniu blokady - taka wajcha pod kierą
Saqu - 19-05-2011, 17:19

z tym, że jak będzie ona otwarta to będzie uwierać w nogi etc...
daron64 - 19-05-2011, 18:26

krzyzak
Nie sadzisz ze kolega Maaciek zauwazylby to? Tzn gdyby blokada byla "otwarta"

diilthc - 19-05-2011, 22:31
Temat postu: Re: Opada kierownica
Maaciek napisał/a:
Witam wszystkich na forum.

....ale podczas powrotu do domu cala kolumna opadla mi na kolana.....

Skoro cała kolumna Ci opadała, wychodzi na to ze nie była przykrecona. Mogłobyc cos kombinowane przy niej, albo składana na "szybkiego" :(

Maaciek - 24-05-2011, 22:58

Problem rozwiazalem, cala kolumna trzyma sie na takim metalowym uchu przykreconym dwoma srubami, poprostu sie odkrecilo i wszystko spadlo. Wygladalo powaznie w dodatku podczas jazdy mi sie to stalo ale latwe do zrobienia. Tylko jak wszystko skrecilem do kupy to sie zorientowalem ze teraz podnoszenie/opuszczanie nie dziala bo cos zle zlozylem wiec musze zdejmowac jeszcze raz. ahhh.

dzieki i pozdrawiam

fito123 - 01-07-2011, 15:37
Temat postu: witam
Radzę sprawdzić czy coś jeszcze nie jest odkręcone bo faktycznie kolumna to jest pryszcz ,ale np pedały a w szczególności hamulec :P to już nie jest pryszcz :P
ZUB3R - 02-07-2011, 20:50

Musisz to jeszcze zabezpieczyć aby nie spadało.

HIStoria się powtarza :-)

http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#625855

http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#479623

Powodzenia kolego!!!