[92-96]Colt CA0 - [CA5A 1.8] COLT GTI chodzi na 3 cylindry...
Anonymous - 11-11-2006, 23:06 Temat postu: [CA5A 1.8] COLT GTI chodzi na 3 cylindry... witam wszytskich jestem posiadaczem colta GTi z 92 roku 1.8, mój problem wygląda następująco: po krótkiej przejażdzce zapalił sie w czasie jazdy check engine, auto jechało normalnie natomiast po zgaszeniu nie da sie go normalnie uruchomić ponieważ pali na 3 cylindry, sprawdzałem świece i kable i to nie ich wina... na jednym cylindrze niema iskry... podejrzewam ze moze to być moduł zapłonowy... lub aparat zapłonowy? spotkał sie ktoś z takim problemem?? macie jakieś pomysły co to moze być??
Chooper - 11-11-2006, 23:12
silnik przeszedł w tryb awaryjny po zapaleniu się błędu i dlatego terz pali na 3 gary...
postaraj się skasować błąd, a jak pojawi się znowu, to zdiagnozuj kod błędu, a tym samym usterke i dopilnuj aby została naprawiona.
Anonymous - 11-11-2006, 23:20
Chooper napisał/a: | silnik przeszedł w tryb awaryjny po zapaleniu się błędu i dlatego terz pali na 3 gary...
postaraj się skasować błąd, a jak pojawi się znowu, to zdiagnozuj kod błędu, a tym samym usterke i dopilnuj aby została naprawiona. |
jak moge skasować ten błąd?? i jak zdiagnozować kod błedu??
Bartek - 12-11-2006, 08:42
Chooper, co Ty piszesz??????? Kompy MMC przed GDi nie mają "tyrbu awaryjnego".........
Możliwości są 2:
- kabel zapłonowy
- cewka zapłonowa
Awaria modułu skutkowałaby pracą na 2 cylindrach
Chooper - 12-11-2006, 09:36
Bartek napisał/a: | Chooper, co Ty piszesz??????? Kompy MMC przed GDi nie mają "tyrbu awaryjnego"......... |
chyba za długo siedziałem przed kompem (23:12), a na nogach od 4:30, fakt Bartku umknęło mnie to...przyznaję mój błąd
Bartek - 12-11-2006, 09:41
Tjaaaa...... w 92 roku nawet windowsy nie miały trybu awaryjnego - za głupie były
Anonymous - 12-11-2006, 20:08
Bartek napisał/a: | Chooper, co Ty piszesz??????? Kompy MMC przed GDi nie mają "tyrbu awaryjnego".........
Możliwości są 2:
- kabel zapłonowy
- cewka zapłonowa
Awaria modułu skutkowałaby pracą na 2 cylindrach |
aha... no a ja mam 3 możliwość: aparat zapłonowy ( przekładałem od kumpla i wszystko gra)....
ma ktoś moze taki aparat na zbyciu???????
Koton - 14-11-2006, 23:46
Jeśli pali na 3 cylindry to musi nim strasznie rzucać...więc czy aby na pewno 3 cylindry czy też może coś innego ze elektroniki.
Nie widziałem samochodu ale ja bym obstawiał tak:
pracuje na 3 cylindry= coś z mechaniką (no chyba że wtryskiwacz padł na amen i dlatego zaświecił CE)
pracuje na 4 cylindy ale jest coś namotane z elektroniką i troche podskakuje silnik.
Ale że nie jestem mechanikiem z wykształcenia ani nawet za bardzo z doświadczenia śmiało me teorie można sobie wsadzić do kosza
Edit: Nie doczytałem a znaleziono już rozwiązanie
tomusn - 16-11-2006, 15:22
Koton napisał/a: | Jeśli pali na 3 cylindry to musi nim strasznie rzucać | eee... wcale nie, w Runnerze zdejmowaliśmy kolejno przewody ze świec i działał na 3, 2, a nawet na JEDNYM chodził. Na trzech wcale mocno nie trzęsło.
Koton napisał/a: | Ale że nie jestem mechanikiem z wykształcenia ani nawet za bardzo z doświadczenia śmiało me teorie można sobie wsadzić do kosza | ja też nie, więc moje też możecie
wojmi1 - 23-11-2006, 16:07
[quotommiWRC, tommiWRC, te="tomusn"]eee... wcale nie, w Runnerze zdejmowaliśmy kolejno przewody ze świec i działał na 3, 2, a nawet na JEDNYM chodził. Na trzech wcale mocno nie trzęsło. [/quote]
Nie baw sie w ten sposob bo uszkodzisz zaplon!!!
tommyWRC----masz kilka mozliwosci
1 palec do wymiany
2 kopulka do wymiany
3 kable w/n
4 swiece
Wymiana calego aparatu ???? --------- na nowy fabrycznie???? w innym wypadku odradzam
Anonymous - 10-12-2006, 16:33
ja w swoim maialem ten sam problem,przyczyna byly wtrytski,przestal pracowac jeden wiec wpialem sie w drugi i znow wszystko bylo ok,ale dzis stalo sie to samo ,tylko ze to wina komputera i musze go wymienic
|
|
|