Carisma - Ogólne - Carisma - przednie kanały odpływowe
P-r-z-e-m-o - 24-05-2011, 09:29 Temat postu: Carisma - przednie kanały odpływowe Szukałem i nic nie znalazłem zgodnego z tym tematem chyba ze zle szukalem
Podjechalem sobie ktoregos dnia na myjke, furka umyta, cofam na miejsce parkingowe zeby jeszcze szmatka do sucha przetrzec no i zagladam tam gdzie zawias przednich drzwi a na dole bagno, liscie, pylki itp
Długo nie myslac wykorzystalem najlepsze narzedzia - paluchy i wygrzebalem mnowstwo tego swinstwa.
Za drugim razem bylem madrzejszy i zrobilem to na sucho
No i teraz tak. Rozumiem ze nie jest to normalne Jak te kanały udrożnic Zakladam ze przez pylki, kwiatki kasztanowca i innych drzew beda sie znowu zapychac
robertdg - 24-05-2011, 09:36
Zdemontować wycieraczki, plastykowe podszybie i tam wszystko odkurzyc, umyc, jezeli Ci sie rozchodzi o ten kanal odplywowy
P-r-z-e-m-o - 24-05-2011, 10:38
no nie o ten znaczy ten tylko o jego ostani etap czyli na dole przy skrzyzowaniu pragu z blotnikiem i dolem przednich drzwi bo wlasnie tam sie wszystko zbiera
Saqu - 24-05-2011, 23:39
a no właśnie to jest lekkie niedopracowanie jak jest czysty to jest okej woda sobie spokojnie odpływa.. jednak co jakiś czas trzeba go przeczyścić, a wtedy dobrze jest odkręcić nadkole i wyczyścić tam
P-r-z-e-m-o - 25-05-2011, 08:50
Saqu napisał/a: | a no właśnie to jest lekkie niedopracowanie jak jest czysty to jest okej woda sobie spokojnie odpływa.. jednak co jakiś czas trzeba go przeczyścić, a wtedy dobrze jest odkręcić nadkole i wyczyścić tam |
no na to wychodzi ze za waskie te kanaly zrobili nie wzieli pod uwage niczego oprocz wody no nic trzeba bedzie zajrzec w manual i w wolnej chwili pomajsterkowac
Chyba ze mozna to czyms elastycznym i cienkim przeczyścic na wylot
jolly69 - 25-05-2011, 21:20
Saqu napisał/a: | a no właśnie to jest lekkie niedopracowanie jak jest czysty to jest okej woda sobie spokojnie odpływa.. |
w większości aut się zapycha więc nie tylko w Carismach, czyściłem już w Golfie, Clio i Micrze, zawsze pełno liści i innego syfu
cane - 25-05-2011, 21:32
Cytat: | Szukałem i nic nie znalazłem zgodnego z tym tematem chyba ze zle szukalem |
http://forum.mitsumaniaki...3otniku&start=0
P-r-z-e-m-o - 26-05-2011, 08:49
chyba w zyciu bym nie wpadl zeby wpisac w wyszukiwarke zwrot "dziwne zjawisko"
|
|
|