To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - "Kłopoty" Hondy

Anonymous - 12-11-2006, 14:33
Temat postu: "Kłopoty" Hondy
Kiedy Mitsu będzie miało takie kłopoty?

źródło: SAMAR http://www.samar.pl/__/__...ler%C3%B3w.html

Z powodu bardzo dużego popytu Honda ma kłopoty z dostarczeniem na rynek wystarczającej ilości samochodów.

„Sytuacja Hondy jest w tym roku dość trudna - powiedział Takayoshi Yamaguchi, prezes Honda Poland. „Paradoksalnie, nie chodzi tu o spadek sprzedaży, ale o popyt na nowe modele naszej marki. W całej Europie przerósł on oczekiwania firmy. W związku z tym nasza brytyjska fabryka nie jest w stanie dostarczyć nam tylu samochodów, ile moglibyśmy sprzedać”.

„Na niektóre wersje Civica trzeba czekać co najmniej trzy miesiące. Z kolei kiedy chcemy zamówić Accorda z silnikiem Diesla lub w wersji kombi, czekamy nawet pół roku - wyjaśnił Jakub Wyszomirski z salonu Honda Wyszomirski z Siedlec

Robson86 - 12-11-2006, 16:26

Nie mozna powiedziec, ale Hondzie ostatnio udaja sie samochody. Accord-jak dla mnie jeden z ladniejszych samochodow swojej klasy, civic (mi sie podoba, choc troche za kosmiczny jest) bije rekordy sprzedazy. Reszta tez sobie radzi... :D
Szczypta niezawodnosci, do tego ladny,podobajacy sie design, to widac recepta na sukcesss :mrgreen:
Miejmy nadzieje, ze z nastepnym lancerem i z Mitsu tak samo bedzie :D
Pozdroo

Anonymous - 12-11-2006, 16:30

Myślę, że swoje też zrobiła homologacja rzutem na taśmę hondy accord kombi na ciężarówkę w 2004 roku. Bardzo dużo firm kupiło wtedy takie accordy i nagle zaroiło się od nich na ulicach.

Accord kombi jest w moim odczuciu koszmarnie brzydki. Ale sedan jest już mniam mniam

Cezar - 12-11-2006, 16:37

Fido__ napisał/a:
Accord kombi jest w moim odczuciu koszmarnie brzydki. Ale sedan jest już mniam mniam

Nie tylko w twoim, w moim rowniez :wink:

Robson86 - 12-11-2006, 17:10

...choc Accord kombi w porownaniu do Sang Younga Rodiusa, to prawie jak Ferrari jest :mrgreen: :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 12-11-2006, 17:39

Fido__ napisał/a:
Accord kombi jest w moim odczuciu koszmarnie brzydki

a mnie sie strasznie widzi :) do tego jakis ciemnawy kolorek - np czarny z przyciemnionymi szybkami, do tego aluski i mmmmniam , co tu wiecej chciec :)

Robson86 - 12-11-2006, 18:00

Ja tez nic do Accorda kombi nie mam i tez mi sie podoba. Moze nie jest jakos wybitnie piekny, ale ten samochod w cale nie musi sie wszystkim podobac (od tego sa alfy,passaty,... itp :mrgreen: ). Przez to jest bardziej indywidualny :D

Z reszta wyobrazacie sobie Accorda kombi z jakims okraglym bagaznikiem?? hehe ja nie bardzo :mrgreen:
Ale to jest tylko moje zdanie
Pozdrawiam

Anonymous - 12-11-2006, 18:14

Rzuty z boku są całkiem, całkiem... Mnie wygląd z tyłu bardzo przypomina jakąs tavrię kombi skrzyżowaną z karawanem ;-)

JCH - 12-11-2006, 18:31

Mój dobry znajomy na takiego srebrnego Accorda Kombi.... I co ja mam mu powiedzieć :?: :? :( 8) :wink:
Hubeeert - 12-11-2006, 23:23

JCH napisał/a:
Mój dobry znajomy na takiego srebrnego Accorda Kombi.... I co ja mam mu powiedzieć
Że opinie są jak -> patrz moje motto i żeby sie nie przejmował tymi negatywnymi bo to jemu się ma ten samochód podobać a nie krytykantom.

BTW - Krytyk filmowy (brzmi podobnie jak forumowy ale to nie to samo) jest jak impotent - sam nie potrafi ale lubi oceniac innych.

Anonymous - 13-11-2006, 08:54
Temat postu: Re: "Kłopoty" Hondy
Fido__ napisał/a:
Kiedy Mitsu będzie miało takie kłopoty?

Kiedy zacznie się liczyć z potrzebami klientów, zamiast konsekwentnie realizowć linię (partii?) :-)
Brak kontynuacji w ofercie kompaktowego minivana (albo czegoś doń podobnego) za rozsądne pieniądze. Brak w ofercie auta choćby aspirującego do klasy średniej... Brak jakiegokolwiek hatcha kompaktowego. Kompaktowe kombi o bagazniku :shock: 340 litrowym i sylwetce jaka jest kazdy widzi. Z czym do ludzi...

Zaś co do Accorda Kombi, mi się podoba. No, ostatni 'europejski' Galant to nie jest, ale z drugiej strony gdyby Mitsu tu chciało sprzedawać tę pokrakę robiona na hameryke to... :mrgreen:

Pzdrw.

akbi - 13-11-2006, 09:23

Mam znajomego (175 cm wzrostu), który ma Accorda kombi i często jak chce wziąć coś z bagażnika to musi wejść prawie cały do tego bagażnika aby sięgnąć. :mrgreen:
Sedanik też mi się bardzo podoba, pomimo, że jak to pisał gdzieś Krzyzak – jest trochę taki … ociosany z klocka :lol:

Karwoś - 16-11-2006, 23:34

Jakby Accord miał zaokrąglony tył to by się nazywał "francuzki":) - a po za tym honda ma bardzo dobre i samochody i silniki i całą resztę - nowy Civic - może trochę kosmiczny ale spójżcie na Civica Coupe w USA - może i w Polsce będzie - bo ładny jest - nie wspominam o silniku bo w hondzie chyba się żadna porażka nie zdarzyła - z tym że są wysokoobrotowe (VTec) - ale to chyba dobrze. A co do Accorda to jeden z ładniejszych w swojej klasie (obok Mazda 6 - sprawa w sądzie dalej się ciągnie kto od kogo ściągnął :) i Alfa).