[92-96]Colt CA0 - [CAxA] wskazówka paliwa
Anonymous - 02-06-2011, 20:18 Temat postu: [CAxA] wskazówka paliwa od pewnego czasu zauwazyłem ze po tankowaniu wskazówka nie podjeżdża tak wysoko jak kiedyś. Zawsze tankuje pod korek, dolewając dopóki się prawie nie wylewa, i kiedyś po takim tankowaniu wskazówka paliwa lądowała powyżej najwyższej kreski i dopiero po jakichś 50 km zrównywała się z kreską i zaczynała spadać. Obecnie przy takim samym tankowaniu (ostatnio nawet lekko zaczeło mi sie wylewac bo sie zagapiłem) wskazówka jest maksymalnie kilka milimetrów ponizej górnej kreski.
Macie jakieś pomysły czym to może być spowodowane?
PS. jaki mamy bak w coltach? 50 czy moze 52l? bo ost zatankowałem prawie 51 i byłem mocno zdziwiony bo byłem przekonany że wchodzi max 50
londolut - 03-06-2011, 00:59
Bak 50. Może pływak się zawiesił?
Anonymous - 03-06-2011, 01:05
tyle że później pokazuje normalnie, tylko ten max taki oszukany. a da sie dostac do plywaka nie odkrecajac baku? bo aż tak mi na tym nie zależy żeby bak ściągać
londolut - 03-06-2011, 01:06
Da się. Jest on przy pompie pod kanapą.
Anonymous - 03-06-2011, 01:07
super, to w przyszly weekend sobie pogrzebię
Tomekp - 03-06-2011, 14:43
Alexander napisał/a: | od pewnego czasu zauwazyłem ze po tankowaniu wskazówka nie podjeżdża tak wysoko jak kiedyś. Zawsze tankuje pod korek, dolewając dopóki się prawie nie wylewa, i kiedyś po takim tankowaniu wskazówka paliwa lądowała powyżej najwyższej kreski i dopiero po jakichś 50 km zrównywała się z kreską i zaczynała spadać. Obecnie przy takim samym tankowaniu (ostatnio nawet lekko zaczeło mi sie wylewac bo sie zagapiłem) wskazówka jest maksymalnie kilka milimetrów ponizej górnej kreski. |
To chyba jakaś plaga bo mam identyko sytuację kilka miesięcy temu po zatankowaniu pod korek wskazówka była 2 mm ponad skalą, teraz tankując tak że się wylewa wskazówka nie dochodzi do górnej kreski tylko jest 1 mm poniżej. Mam również tak, że odkręcając korek wlewu słychać syczenie (podciśnienie się robi w zbiorniku) co sugerowałoby zatkany odpowietrznik? Czy może to mieć związek z różnicami we wskazywaniu poziomu?
Jogurt - 03-06-2011, 18:13
Tomekp napisał/a: | To chyba jakaś plaga bo mam identyko sytuację | a myślałem że to tylko mój. od paru tankowań mu się tak robi. może potencjometr z czujnika jest powodem ?
Anonymous - 03-06-2011, 19:59
albo załadowalimy jakąś aktualizację od "Mitasubishi"
pawel-krol - 19-08-2012, 11:57
U mnie po zatankowaniu do pierwszego odbicia wskazówka jest tak jakby pokazywała 3/4 baku a po kolejnych 100km schodzi poniżej połowy. A przy 300 leży już poniżej zera. Dobrze ze rezerwa puki co dobrze działa. Ale własnie jak to jest-ile jest rezerwy w baku? Bo ostatnio zaraz po zapaleniu kontrolki zajechałem po paliwko i weszło 41 literków.
Kct - 19-08-2012, 20:18
przy 10 litrach i zakretach zaczyna mrugac, przy okolo 7-8l świeci ciągle
pawel-krol - 02-09-2012, 10:25
Kct napisał/a: | przy 10 litrach i zakretach zaczyna mrugac, przy okolo 7-8l świeci ciągle |
to ja mam cos skopane bo od pierwszego mrygniecie zrobiłem ponad 90 km i nadal gasnie jak hamuje...
karolgt - 02-09-2012, 14:22
pawel-krol napisał/a: | Kct napisał/a: | przy 10 litrach i zakretach zaczyna mrugac, przy okolo 7-8l świeci ciągle |
to ja mam cos skopane bo od pierwszego mrygniecie zrobiłem ponad 90 km i nadal gasnie jak hamuje... |
ten wskaźnik działa dziwnie, potrafi zejść nawet 2-3 mm poniżej zero.
W każdym razie, ile by nie wskazywał, jazda na oparach nie jest zdrowa ani dla pompy ani dla wtrysków, więc lepiej zatankować dla spokoju.
|
|
|