[92-96]Lancer CB0 - Co to za łącznik :)
arturocki - 24-06-2011, 15:33 Temat postu: Co to za łącznik :) Witam Proszę o identyfikację łącznika (foto link poniżej), chcę go wymienić, a nie wiem dokładnie o co się spytać w sklepie... W "Service manual" znalałem to to na str. 26-7 jako "Connection for lower arm ball joint". Łącznik znajduje się z przodu za zwrotnicą... może jest to sworzeń wahacza? Czy wymiana tego jest bardzo kłopotliwa?
foto
SnowDevil - 24-06-2011, 15:36
chodzi o gumy? jeżeli chodzi o tą gumę na dole po lewej (na zdjęciu) to koszt wszystkich gum na przodzie to ok 40/50 pln. Wymiana nie jest kłopotliwa. Wymieniałem wszystkie gumy już 2 razy i jakoś nie odczułem tego zbytnio po kieszeni.
robertdg - 24-06-2011, 15:43
arturocki napisał/a: | "Connection for lower arm ball joint" | Połaczenie wahacza ze zwrotnicą poprzez sworzeń kulowy, sworzeń jest wymienny.
arturocki - 24-06-2011, 19:24
robertdg napisał/a: | arturocki napisał/a: | "Connection for lower arm ball joint" | Połaczenie wahacza ze zwrotnicą poprzez sworzeń kulowy, sworzeń jest wymienny. |
...tak, chodzi o ten sworzeń, dzięki pewnie i tak skończy się na warsztacie, bo bez ustawienia zbierzności się nie obędzie, a tego to już sam nie zrobię
tomekk - 29-06-2011, 23:10
może ustawiać zbieżności po wymianie nie będzie potrzeby, ale prasa mile widziana, ponieważ sworznie są wprasowane w wahacz...
|
|
|