[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Odkształcenie zderzaka
April77 - 07-07-2011, 20:33 Temat postu: Odkształcenie zderzaka U mnie zderzak przedni trochę się odkształcił (od normalnego używania - w nic nie uderzyłem ani nie zahaczyłem). Wygląda to w ten sposób że pod jednym reflektorem jest szpara około 2-3 mm a pod drugim około 5-6mm. Zamocowany jest solidnie.
CZY TEŻ TAK MACIE?
Kiedyś w recenzji lancera (test na 50000 km) czytałem że do wad auta oprócz słabego lakieru można dołożyć odkształcenia zderzaka, ale dopiero dziś to zauważyłem
zdzicho - 07-07-2011, 20:46
Jasny gwint ja tak mam, tylko u mnie pomiędzy lewym a prawym reflektorem jest chyba ciut większa różnica uważam, że tak miałem od początku tylko nie zauważyłem tego aż do pewnego dnia kiedy myłem sobie samochód i się temu przyjrzałem.
Byłem z tym w ASO Filipowicz i w Nowym Sączu wszyscy rozkładają ręce uważają, że tak ma być.
Dodam tylko, że kolega mój miał kiedyś japońca inną markę również miał różnicę pomiędzy reflektorami i on twierdził ,że niestety japońce tak mogą mieć i tak miała kiedyś właśnie Toyota.
Luk - 08-07-2011, 01:11
April77 napisał/a: | CZY TEŻ TAK MACIE? |
Tak.
Ja bym tego nie zauważył, ale mechanik w serwisie opon mnie zapytał, czy miałem jakiegoś dzwona, bo coś krzywo przy reflektorach jest Generalnie nie zwracam uwagi, zwłaszcza po tym co teraz przeczytałem. Wcześniej myślałem, że sam sobie coś skrzywiłem, np. o zaspę śniegu
April77 - 11-09-2012, 14:07
W tym roku zderzak odkształcił się dość mocno . Lewa strona 3 mm, prawa 15 mm.
Podjechałem do FILIPOWICZA (ale blacharnio/lakierni na ul. Dekerta) i zrobili na poczekaniu. Po dwóch stronach szparki mam po 3 mm.
Lobuz33 - 12-09-2012, 08:37
Witam,
Dawno miałem o to was pytać, czy nie macie tam jakiejś uszczelki czy coś, najgorzej to widać gdy stoi na słońcu w upale... potem w garażu w zimnie jakby się to zmniejszało (aż tak kiepski materiał?). Mój Lancerek skończył już właśnie 3 lata 9-09 i nie wiem czy to można jeszcze zrobić.
Robert_N - 17-09-2012, 14:09
Witam,
u mnie niestety też była widoczna różnica, i pogodziłem się z tym.
Ale jak przywaliłem w krawężnik "niechcący" to wyskoczył mi z prawej strony
Udało się wcisnąć z powrotem i jakby różnica zniknęła. Sam się zastanawiam jak to możliwe że zderzak tak mizernie się trzyma.
April77 - 17-09-2012, 14:29
Zderzaki są cienkie jak kartka i trzymają się tylko dlatego że są w wielu miejscach przypięte. Czy zaleta czy wada trudno powiedzieć.
Ostatnio jeden "delikatnie wczorajszy" pan uderzył w mojego miska w tylny róg zderzaka. Urwał chlapacz a zderzak wszedł około 10 cm w głąb i wrócił na miejsce. Chlapacz na kołeczkach ponownie przykręciłem, zderzak zaczepiłem i nie ma śladu. Nawet rys nie zrobił! Wszystko wyczyściło się pastą polerska.
|
|
|