Space Star Ogólne - węgry - hajduszoboszlo - pomocy !!!
asystent - 10-07-2011, 14:04 Temat postu: węgry - hajduszoboszlo - pomocy !!! Witam, w drodze na wegry na autostradzie zaplila sie kontrolka od silnika. Zatrzymalem sie odczekalem chwile, kontrolka zgasla. Podczas dalszej jazdy zauwazylem ze jak dodaje gazu auto nie ma mocy i puszcza duzego czarnego dyma. sprawdzilem olej, plyn chlodniczy, wycieki. Wszystko jest ok. Na zimnym silniku jak dodam gazu na maksa to puszcza dyma na biegu jalowym. Jak sie zagrzeje podczas jazdy dalej dymi na czarno. Podejzewam turbine. panowie wroce tak do polski jadac pomalu ?. Mam do przejechania 350km do domu. A moze moge jeszcze na cos zwrocic uwage. Misiek 2003 r 210tys przebiegu nigdy nie bylo z nim problemu, a tu urlop i od raazu zaczal sie fatalnie. Sory za bledy ale pisze z koma. Z gory dziekuje za kazda pomoc.
robertdg - 10-07-2011, 17:00
Podpenij kompa, możliwe, że zawór EGR odmówił wspólpracy - koszt nowego producent ten sam co oryginał to koło 430zł
asystent - 10-07-2011, 19:26
nie mam jak, jestem poza polska. Jak myslisz dojade do polski 350km ?
mkm - 10-07-2011, 19:50
asystent, a masz inne wyjście?
Zorientuj się przy jakich obrotach Misiek najmniej cierpi i pomału do domu...
Tak teraz jeszcze wpadła mi do głowy jedna myśl... Paliwa jakiegoś lewego nie zatankowałeś?
asystent - 10-07-2011, 20:00
mkm napisał/a: | asystent, a masz inne wyjście?
Zorientuj się przy jakich obrotach Misiek najmniej cierpi i pomału do domu...
Tak teraz jeszcze wpadła mi do głowy jedna myśl... Paliwa jakiegoś lewego nie zatankowałeś? |
Lewego nie, chyba ze na cpnie jest lewe. Lukne jeszcze na zawor egr. Moze przeczyszcze i cos sie poprawi. Dziekuję panowie
[ Dodano: 12-07-2011, 14:35 ]
robertdg napisał/a: | Podpenij kompa, możliwe, że zawór EGR odmówił wspólpracy - koszt nowego producent ten sam co oryginał to koło 430zł |
Proszę o podanie nazwy programu oraz linka do aukcji gdzie moge zakupic kabel do podlaczenia komp-misiek.
Z góry dziękuję
|
|
|