Colt - Ogólne - Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006
Anonymous - 17-11-2006, 11:56 Temat postu: Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006 Witam.
Posiadam colta 1.3 Inform 5D 2006
Mam do użytkowników prośbę o dopowiedź na nurtujące mnie pytania:
- czy w waszych coltach znajduje się oddzielnie przesuwana i wyjmowana się tylna kanapa?
- czy jest gniazdo elektryczne w bagażniku?
- czy macie materiałowe wykończenia drzwi?
- zpalniczkę, popielniczkę
U MNIE TEGO NIE MA?!?!?!?!? - a w katalogu jest to wszystko wyszczególnione, dziwne....
michalp - 17-11-2006, 12:05 Temat postu: Re: Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006
kitunio napisał/a: | Witam.
Posiadam colta 1.3 Inform 5D 2006
Mam do użytkowników prośbę o dopowiedź na nurtujące mnie pytania:
- czy w waszych coltach znajduje się oddzielnie przesuwana i wyjmowana się tylna kanapa?
- czy jest gniazdo elektryczne w bagażniku?
- czy macie materiałowe wykończenia drzwi?
- zpalniczkę, popielniczkę
U MNIE TEGO NIE MA?!?!?!?!? - a w katalogu jest to wszystko wyszczególnione, dziwne.... |
Kanapa - tak
Gniazdo 12V - tak
Popielniczka tak, zapalniczka nie
Wykończenia sprawdzę bo nie wiem
krysstek - 17-11-2006, 12:09 Temat postu: Re: Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006
kitunio napisał/a: | - czy w waszych coltach znajduje się oddzielnie przesuwana i wyjmowana się tylna kanapa? |
W Inform nie mam.
kitunio napisał/a: | - czy jest gniazdo elektryczne w bagażniku? |
Nie.
kitunio napisał/a: | - czy macie materiałowe wykończenia drzwi? |
Nie.
kitunio napisał/a: | - zpalniczkę, popielniczkę |
Mam, ale dostałem po miesiącu, bo w chwili odbioru nie mieli. Oczywiście gratis.
kitunio napisał/a: | U MNIE TEGO NIE MA?!?!?!?!? - a w katalogu jest to wszystko wyszczególnione, dziwne.... |
Katalog, który dają dilerzy różni się od stanu faktycznego i o ile pamiętam jest tam zastrzeżenie, że nie stanowi on oferty handlowej w rozumieniu "jakiegoś tam przepisu". Zwróć uwagę, że katalog, btw chyba z 2005 r., przewiduje też dla tej wersji 4 poduchy, a są dwie.
michalp - 17-11-2006, 12:13
krysstek napisał/a: | Zwróć uwagę, że katalog, btw chyba z 2005 r., przewiduje też dla tej wersji 4 poduchy, a są dwie. |
Ja również mam dwie, niestety.
Anonymous - 17-11-2006, 12:19
Co prawda widziałem dopisek na końcu katalogu "niektóre elemeny wyposażenia są różne w różnych krajach" ale skoro ten katalog jest po polsku to jednak to wszystko powinno być w aucie, już chyba wiem skąd się biorą super promocje...
krysstek - 17-11-2006, 12:23
Takie czasy, rządzą księgowi i oszczędności ...
michalp - 17-11-2006, 12:27
krysstek napisał/a: | kitunio napisał/a:
W Inform nie mam. |
Nie wiem, czy jej nie masz bo Inform, czy dlatego że masz Z30 a nie Z50. Wydaje mi się, że chodzi o to drugie.
krysstek - 17-11-2006, 12:44
michalp napisał/a: | Nie wiem, czy jej nie masz bo Inform, czy dlatego że masz Z30 a nie Z50. Wydaje mi się, że chodzi o to drugie. |
Być może mylę się, ale taka kanapa jest w Invite. Btw a czym się różni Z30 od Z50.
michalp - 17-11-2006, 12:50
krysstek napisał/a: | michalp napisał/a: | Nie wiem, czy jej nie masz bo Inform, czy dlatego że masz Z30 a nie Z50. Wydaje mi się, że chodzi o to drugie. |
Być może mylę się, ale taka kanapa jest w Invite. Btw a czym się różni Z30 od Z50. |
Powinno być CZ3/CZ5, a nie Z30/Z50.
CZ3 - trzydrzwiowy
CZ5 - pięciodrzwiowy
Chyba też (tu nie jestem pewien) tylną kanapą, bardziej funkcjonalną w pięciodrzwiowych.
Anonymous - 17-11-2006, 12:55
Może się mylę ale Z30 to wersja 3-drzwiowa a Z50 5-drzwiowa.
A co do wersji INFORM to powinno to wszystko występować również i w tej wersji (w/g katalogu)
krysstek - 17-11-2006, 13:04
Z30 to też wersja 5-cio drzwiowa i jest to oznaczenie typu. Luknijcie w dowody rejestracyjne lub wyciąg z homologacji.
Ps. Żeby było ciekawiej to Colt, wg świadectwa homologacji, to kombi !!!
Anonymous - 17-11-2006, 16:55
Ja mam podobny problem - mianowicie mam autko z drugiej reki i teoretycznie powinienen miec swiatla przeciwmgnielne , ale mam tylko przycisk w desce rozdzielczej natomiast swiatel nie ma... chyba ze gdzies sa ale ja ich nie widze ( dla wiekszego zrozumienia : z tyl mam ale z przodu ich nie widze ) chyba ze mam cos skopane i pop rostu działa przycisk a nie swiatla.
Mam prosbe moze ktos na podstawie zdjecia objasnic jaka wersje colta posiadam : invite , inform czy instyle - wg mnie instyle ale rozpoznaje to tylko po listwie bocznej w takim samym kolorze jak reszta karoserii .
pozdrawiam
Potek - 17-11-2006, 17:10
pati colt, pisz do użytkownika forum Jackie, on ma baaaarrrrrdzo dużo współnego z sprzedażą nowych Coltów i na pewno Ci wszystko wyjasni Jest po prostu dilerem i o nowych autkach i ich wyposazeniu na pewno wie wszystko
Hubeeert - 17-11-2006, 17:30
pati colt, znaczy że był bity przodem. Niestety czarów nie ma - zderzak sam z zaślepkami jest tańszy niż z lampami.
krysstek - 17-11-2006, 17:32
pati colt napisał/a: | Ja mam podobny problem - mianowicie mam autko z drugiej reki i teoretycznie powinienen miec swiatla przeciwmgnielne , ale mam tylko przycisk w desce rozdzielczej natomiast swiatel nie ma... chyba ze gdzies sa ale ja ich nie widze ( dla wiekszego zrozumienia : z tyl mam ale z przodu ich nie widze ) chyba ze mam cos skopane i pop rostu działa przycisk a nie swiatla.
Mam prosbe moze ktos na podstawie zdjecia objasnic jaka wersje colta posiadam : invite , inform czy instyle - wg mnie instyle ale rozpoznaje to tylko po listwie bocznej w takim samym kolorze jak reszta karoserii .
pozdrawiam |
O ile dobrze pamiętam, to masz autko z Hiszpanii i najlepiej będzie sprawdzić na tej stronce i w zależności od wersji wyposażenia. No chyba, że katalog nie odpowiada rzeczywistości.
[ Dodano: 17-11-2006, 17:35 ]
Hubeeert napisał/a: | pati colt, znaczy że był bity przodem. Niestety czarów nie ma - zderzak sam z zaślepkami jest tańszy niż z lampami. |
O tym samym pomyślałem, ale nie chciałem stresować. Bo jeżeli jest przycisk, a nie ma do niego reszty, to o czymś to świadczy ... Obym się mylił.
|
|
|