To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Terminy przeglądów przy małych przebiegach

Anonymous - 31-07-2011, 14:42
Temat postu: Terminy przeglądów przy małych przebiegach
Mój samochód zbliża się do wieku 2 lat. Przebieg mam tylko 32 kkm, więc niespecjalnie mi się spieszy na przegląd 40 kkm. Jednak książka gwarancyjna mówi wyraźnie: przebieg 40 kkm lub 24 miesiące.

Czy ktoś się w praktyce orientuje, jaka jest tolerancja przekroczeń okresów międzyprzeglądowych? Czy jeżeli pojadę na przegląd np. za 3 miesiące ryzykuję utratę gwarancji?

Grzesq - 31-07-2011, 16:26
Temat postu: Re: Terminy przeglądów przy małych przebiegach
venglin napisał/a:
Mój samochód zbliża się do wieku 2 lat. Przebieg mam tylko 32 kkm, więc niespecjalnie mi się spieszy na przegląd 40 kkm. Jednak książka gwarancyjna mówi wyraźnie: przebieg 40 kkm lub 24 miesiące.

Czy ktoś się w praktyce orientuje, jaka jest tolerancja przekroczeń okresów międzyprzeglądowych? Czy jeżeli pojadę na przegląd np. za 3 miesiące ryzykuję utratę gwarancji?
W jednym z warszawskich ASO, w którym robiłem przeglądy tolerancja dopuszczająca utrzymanie gwarancji to było : +/- miesiąc lub +/- 1000km. Sądze, że inne raczej nie pozwolą na większą elastyczność jeżeli ma być zachowana gwarancja.
Trik - 31-07-2011, 23:42

W Grafixie było +/- 1 miesiąc i +/- 500km (czyli 1000km tolerancji). Akuratnie sygnał inspekcji najczęściej włącza się na 500km przed.