To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - BOX na dach

kazan - 10-08-2011, 14:02
Temat postu: BOX na dach
Bagażnik w SS jest dość mały. Dlatego zapadła decyzja o zakupie box'a na dach samochodu. Stąd moje pytanie do jakiej długości box można zamontować na aucie by komponowało się to jako tako?
JCH - 10-08-2011, 18:33

Raczej z tych szerokich i krótkich.
Nie podpowiem Ci jaka ma być długość ale raz miałem pożyczony taki dłuższy i po otwarciu tylna klapa opiera się o box a wtedy przy podejściu do bagażnika można się niespodziewanie pyknąć w czółko ;)

kazan - 10-08-2011, 22:52

JCH napisał/a:
Raczej z tych szerokich i krótkich.
Nie podpowiem Ci jaka ma być długość ale raz miałem pożyczony taki dłuższy i po otwarciu tylna klapa opiera się o box a wtedy przy podejściu do bagażnika można się niespodziewanie pyknąć w czółko ;)

Dzięki za odpowiedź.

Może jeszcze ktoś zajmie głos w dyskusji.

RaVciO - 11-08-2011, 10:34

Nigdy nie jeździłem z boxem na dachu, ale wydaje mi się, że najlepiej będzie się komponował box tej samej długości co dach.
Poli77 - 12-08-2011, 08:59

Witam,
wg mnie wszystko zależy co chcesz wozić. Jeśli tylko zwykłe pakunki wakacyjne to faktycznie weź szeroki i krótszy. Jeśli narty lub dodatkowo rower to bierz z tych cieńszych i dłuższych. Box, który miałem pozwalał w pewnym zakresie jeszcze manewrować na belkach, tak że udwało się dopasować do różnych autek, żeby bagażnik otwierał się bezproblemowo (na MSS jeszcze nie montowałem - nie mam relingów i muszę dokupić kolejny zestaw uchwytów). Najlepiej załóż belki i podjedź testowo dopasować sobie jakiś box + dorzuć nietypowy załadunek jeśli potrzebujesz (wózek, narty, itd.), z samą linijką może być mało, praktyka jest najlepsza ;-)
Pozdrawiam

Anonymous - 12-08-2011, 12:43

a ja zakupiłem ten bagaznik:
http://www.bagazniki.net....pid-p-2470.html
przejechał już 2 x Chorwację, 1x Hiszpanię i 3x narty w Czechach.poj 400l wystarczy zebym zapakował 4 osobową rodzinę.swietnie wyprofilowany,jechałem 160km/h i nie odleciałem;-)..polecam..zakładam go w 5 minut.dla mnie co najważniejsze prezentuje się również zgrabnie i nie wygląda jakbym wiózł jakąś paletę na dachu;-) :D
znalazłem jakieś zdjęcie mojego SS z tym bagażnikiem

box na SSsie

emjot - 29-08-2011, 00:11

Ja niemal bezpośrednio po zakupie MSS przeżyłem wyjazd z manatkami do Szwecji. Na dachu 2x boxy 140 x 60 cm szerokości. Wejdą spokojnie dłuższe, myślę że 180 cm nie będą nawet wystawać poza dach. Te moje za jakieś psie pieniądze kupiłem do Fiata Uno, więc za wyględne nie są...