To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DiD 07] Serwis po 120k km, gdzie w W-wie i co kupić?

KonradT - 25-08-2011, 06:48
Temat postu: [II 2.0 DiD 07] Serwis po 120k km, gdzie w W-wie i co kupić?
Witam,

Mam ogromną prośbę o pomoc. Moje auto już jest po gwarancji. Dotychczas serwisowałem je w Autoteście w Markach. Czy możecie mi polecić jakiś naprawdę godny zaufania warsztat oraz napisać jak laikowi w co i ile dokładnie (jakich firm) powinienem się zawczasu zaopatrzyć (kupię wszystko via net).

Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc.

romero - 25-08-2011, 20:01

Ja polecam EVOLUTION SERWIS części mają w dobrych cenach,oryginały bądź zamienniki.
Ale poczytaj sobie tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...05c2a69e534823f

Pozdrawiam.

lexus - 25-08-2011, 22:15

Ja ostatnio robiłem w w-wie na rezedowej "Naprawa samochodów Japonskich" u pana Henryka Sikorskiego .Częsci miałem z ipartsu za przegłąd z wymianą klocków i tarcz dałem 250zł :mrgreen: polecam ten zakład .U ciebie trza dodać rozrząd i pompę zdaję sie koszt ze 2,5tyś
KonradT - 26-08-2011, 07:17

lexus napisał/a:
.U ciebie trza dodać rozrząd i pompę zdaję sie koszt ze 2,5tyś

Wymieniałem na ostatnim przeglądzie, jeszcze w Autoteście. Sęk w tym, że w ostatnim roku używałem głównie służbowego auta, outlanderem zrobiłem może 10k km. Bardziej chciałbym zrobić przegląd typu filtry, oleje, klima etc. Stąd moje pytanie - jaki najlepiej olej i ile, jakie filtry, gdzie to kupić, tj. allegro czy polecacie jakieś sklepy internetowe?
Jaki warsztat polecacie - bardzo dobra jakość usługi przy umiarkowanej cenie?Preferowałbym taki, w którym już docelowo będę serwisował outlandera, nie tylko jednorazowo, najlepiej na południu Warszawy (Ursynów, Mokotów), ewentualnie Piaseczno, Konstancin lub okolice. Najlepiej gdyby specjalizował się w takich autach.

lexus - 26-08-2011, 23:06

No przecie piszę przegląd z czek listą i tak dalej to co przy 80tyś wszystko wymieniłem cały koszt części i robota 750zł czy coś :biggrin: