[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Nie odpala - brak iskry
Karpiu - 28-08-2011, 13:27 Temat postu: [E33A 2.0] Nie odpala - brak iskry Witam. Mam od wczoraj problem ze swoim miśkiem. Przejechalem koło 40 km zatrzymałem się pod sklepem i po przejechaniu około 2 km od sklepu Misiek zgasł i od tamtej pory nie odpala. Przeszukałem wszystko i doszedłem do tego, że nie ma iskry. Po nitce do głębka dotarłem do tego, że nie ma w ogóle prądu na cewce i tutaj nie wiem gdzie szukać dalej. Co mogę jeszcze sprawdzić? Gdzie może leżeć przyczyna braku prądu na cewce? Check zapala się na chwile przy przekręceniu stacyjki a potem spokojnie gaśnie. Pomocy!
kamilek - 29-08-2011, 01:23
Miałem tak jak spalił mi się moduł zapłonowy, takie małe czarne coś przykręcone z tyłu głowicy z napisem "power unit". Akurat mam taki, możemy się gdzieś spotkać w Wa-wie i podmienimy na próbę.
Karpiu - 20-09-2011, 23:21
Dzięki za pomoc, ale moduł poszedl tak czy siak do wymiany. Znaczy wymieniona została cewka ( wydaje się, że cały moduł ) oraz palec rozdzielacza i kopułka. Niestety dalej nie odpala. Elektryk powoli się poddaje i zaczyna twierdzić, że to komputer Diagnosta ma podjechać za jakiś czas i sprawdzić czy komputer działa. Stąd odswieżam temat - czy może to być coś poza komputerem jeszcze oraz ew. gdzie mogę nabyć albo zregenerować komputer w okolicach Wwy.
Z góry dzięki za pomoc.
Krzyzak - 21-09-2011, 06:46
biorąc pod uwagę, że te kompy mają wadę fabryczną, to jestem zaskoczony, że dopiero teraz sprawdza kompa...
Maretzky85 - 21-09-2011, 08:59
Karpiu, Jeszcze power transistor jest do sprawdzenia - to o czym Kamilek mówi. A komputer ja mogę sprawdzić czy wszystko jest ok i ewentualnie co jest do naprawy.
Karpiu - 21-09-2011, 15:47
Wymieniłem to ? To nie jest cały moduł jest coś jeszcze ?
kamilek - 21-09-2011, 17:26
Podobne coś, wielkości ok 3x4cm, przykręcone gdzieś z tyłu głowicy.
Maretzky85 - 23-09-2011, 09:25
Iskra się znalazła - PT do wymiany
|
|
|