L200 Techniczne od 2006r - Kolumna kierownicy L200
RadKu - 28-08-2011, 18:04 Temat postu: Kolumna kierownicy L200 Witam,
w kilku postach pojawił się wątek wymiany/naprawy kolumny kierownicy w L200. Chciałbym poprosić osoby, które już przerabiały ten temat o opisanie objawów tej awarii... Czasami przy szybkich manewrach na parkingu mam wrażenie lekkiego luzu na kierownicy, czy to jest to? Pozostało mi jeszcze kilka miesięcy gwarancji, chciałbym to zdiagnozować i ewentualnie wymienić. Z góry dzięki za odpowiedzi..
piotr-stihl - 28-08-2011, 18:15
w starej elce robi się u mnie podobnie
tylko nie wiem czy konstrukcja podobna
romero - 28-08-2011, 20:06
U mnie luzów nie było.Były natomiast wyczuwalne i słyszalne stuki przy ruszaniu na skręconych kołach.Wymiana na gwarancji.
Pozdrawiam.
jaceksu79 - 28-08-2011, 23:24
Stuki odczuwalne na kierowniczy przy ruszaniu z miejsca lub jeździe po nierównościach. Nasilające się bądź ginące zależnie od kąta pochylenia ( ustawienia ) kierownicy.
Arapaho - 31-08-2011, 20:05
Chciałbym się podłączyć i zapytać, czy jest jakakolwiek szansa ocenić "na oko" wadliwe partie tych kolumn???
Sprawa wygląda tak, że pierwszy właściciel mojej Elki nie wymienił tej kolumny w ramach gwarancji, a teraz u mnie występują opisywane przez Was stuki. Zastanawiam się nad kupnem używanej kolumny na allegro - pytanie tylko jak odróżnić sprawną od 'stukającej'?
Pozdrawiam,
|
|
|