[XX-92]Colt C50 i starsze - 4g63 z gala do c50, da sie?
Xsystoff - 09-09-2011, 21:25 Temat postu: 4g63 z gala do c50, da sie? Jako, ze nie moge znalezc taniego i nie wygladajacego jak wrzod na tylku eclipsa, ktory bylby dawca silnika, hamulcow i reszty osprzetu, zaczalem sie rozgladac za 4g63 z galanta 92-96r. Chodza po 2tys zadbane egzemplarze z niemiec (cale auta), i zamiast zmeczonego 4g63 z ecli 1g pomyslalem ze mozna by swapnac tego z gala. Roznica 13hp nie robi roznicy, przy 800kg i tak bedzie latac Czy wszystko pasuje z galanta tak samo jak z eclipsa? Co ze zwrotnicami i heblami? Macie jakies inne pomysly na swapa? Przegladam allegro cale wakacje, budzet jest juz zarezerwowany na ta operacje, a mam problem z dawca...
rosomak1983 - 10-09-2011, 01:05
CHyba jednak wziałbym z eclipse przedewszystkim na wiazce z GTI C58 odpalisz go bez rzezby.
Xsystoff - 10-09-2011, 13:14
Ale ja mam C51A wiec i tak idzie nowa wiazka z dawcy Wiec bez roznicy czy przeloze wiazke z ecli czy z gala, podejrzewam, ze mitsubishi raczej nie zmienialo formy odlewu bloku specjalnie dla galanta, jednak wole sie upewnic niz spawac nowe lapy, no i fajine zeby hamulce pasowaly, bo z eclipsa pasuja Nie ukrywam, ze galanty sa duuuzo tansze i w duuzo lepszym stanie...
|
|
|