To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Co sądzicie o tarczach hamulcowych ABE???

czubekxx - 17-09-2011, 12:44
Temat postu: [C52A 1.5] Co sądzicie o tarczach hamulcowych ABE???
Hej,
Mam pytanie - jeśli trzęsie jak diabli przy hamowaniu przy prędkości powyżej 100km/h to znaczy, że tarcze mam pewnie pokrzywione i nadają się do wymiany?? zaznaczę, że klocki były wymieniane jakieś 7000km temu, w zawieszeniu nie ma luzów...
I teraz pytanie - ktoś kupował części firmy ABE? dzwoniłem przed chwilą do Japaneze i polecił mi te tarcze. Co o nich myślicie i jakie macie doświadczenia z produktami tej firmy?
I od razu wrzucę 2 pytanie - jeśli wspomaganie ciężko chodzi to znaczy, że raczej pompa mówi papa?? :?

robertdg - 17-09-2011, 18:05

czubekxx napisał/a:
I teraz pytanie - ktoś kupował części firmy ABE? dzwoniłem przed chwilą do Japaneze i polecił mi te tarcze.
Także mogę polecić, tani i dobry zamiennik.
czubekxx napisał/a:
I od razu wrzucę 2 pytanie - jeśli wspomaganie ciężko chodzi to znaczy, że raczej pompa mówi papa?? :?
mogą być zatarte łożyska skrętne kolumny MCphersona
bobik247 - 19-09-2011, 14:29

Tarcze pewnie są proste, problemem jest to że rdza podchodzi od krawędzi tarczy do środka i w tym miejscu tarcza puchnie. Miałem taki sam problem w golfie dziewczyny. Wymiana to najlepsze rozwiązanie, ja za tarcze brembo do golfa3 płaciłem po 30 za sztukę więc chyba tanio, do colta są nieco droższe.