To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Czy zamknąłem samochód???

Anonymous - 22-11-2006, 10:03
Temat postu: Czy zamknąłem samochód???
Na pewno też tak macie ;-) Odchodzicie od samochodu zajęci sprawami dnia codziennego i wtedy pojawia się ta uporczywa myśl "Czy ja zamknąłem samochód?". No i wtedy pojawia się problem, bo nie chce się wracać tych kilkuset metrów. Ale nie martwcie się, Wujek Sam wymyślił coś dla was...

Jest to pilot za pomocą którego można sprawdzić czy nieszczęsny zamek jest zamknięty. Takie proste, a takie skuteczne. I dla żony można być milszym ;-) Dodatkowo można będzie sprawdzić ciśnienie w oponach, stan paliwa, ustawić zdalnie ulubioną stację radiową. Dla mnie bomba.

Więcej info na http://www.motogazeta.moj...index.php/41219

cns80 - 23-11-2006, 13:18

Zapisuję się !!!

Od razu dziesięć sztuk, bo pewnie pogubię :wink:

Anonymous - 23-11-2006, 21:39

Nom przyznam ze ciekawe rozwiazanie ale ile takie cudo techniki kosztuje ??
Cezar - 23-11-2006, 21:50

skaja napisał/a:
ciekawe rozwiazanie ale ile takie cudo techniki kosztuje

Cytat:
GM zamierza oferować nowoczesne urządzenie w cenie nie przekraczającej w przeliczeniu 300 zł

Moominek - 23-11-2006, 21:51

I ma przycisk zdalnego klaksonu!!! :) Podobuje mnie się... zawsze chcialem potrabić sobie z balkonu :)
Anonymous - 23-11-2006, 22:28

Moominek napisał/a:
I ma przycisk zdalnego klaksonu!!! :) Podobuje mnie się... zawsze chcialem potrabić sobie z balkonu :)

Hehe, widzisz, że ktoś zagląda Ci do samochodu, to go ciach, klaksonem :D

Anonymous - 23-11-2006, 23:23

hmmm ale jak się ma alarm na pilota to tylko zdalnego ustawiania stacji brakuje :/ bo i klakson se włączyć można :) ) (a przynajmniej ja mogę :) i światełkami pomrugać )
Karwoś - 23-11-2006, 23:37

Wystarczy założyć alarm z radiopowiadomieniem - ja założyłem i nie żałuje ani grosza wydanego na ten cel - zawsze wiem czy zamknąłem - mogę go sobie zapalić, zgasić, użyć funkcji panic - zaprogramować funkcję dla samochodów turbo - wyciągam kluczyk a samochó zgaśnie po 2 min pracy na biegu jałowym. nie mówiąc o budziku, funkcji wołania kierowcy - przypominaniu o niezamknięciu (2x) - i wielu innych - na prawdę polecam - szczególnie jak się zostawia samochód na wielkim parkingu gdzie co 5 min włącza się komuś alarm i już się do tego przyzwyczajamy i nawet nie reagujemy - albo po prostu go nie słyszymy - wtedy ci coś wibruje w kieszeni i przypomina że to właśnie to twój samochód.
Marcin-Krak - 24-11-2006, 00:09

Fido__ napisał/a:
Dodatkowo można będzie sprawdzić ciśnienie w oponach

A napompuje je od razu ??:D

Fido__ napisał/a:
stan paliwa
pojedzie sam na stację benzynową i zatankuje najlepiej biorac kase z czyjegoś konta ??;)
Jak tak to ja kupuję od razu i nawet te 300 zeta w przeliczeniu nie jest straszne :D

Cezar - 24-11-2006, 00:22

Wydaje mi sie, ze ten bajer, dostepny bedzie tylko z nowymi furami :|
Koton - 24-11-2006, 00:52

Ja się nie przejmuje. I za każdym razem samochód jest zamknięty, podobnie dom.Nie ma się co samemu nakręcać dodatkowo. :D
Anonymous - 26-11-2006, 17:29

A czasami nawet lepiej nie zamykać auta - nie zniszczą zamka, nie wybiją szyby...
cns80 - 26-11-2006, 17:38

slo_mo napisał/a:
A czasami nawet lepiej nie zamykać auta - nie zniszczą zamka, nie wybiją szyby...

No niestety nie zawsze. W Peugeocie włamali mi się rozdłubując blachę pod zamkiem, weszli przechlili się przez przednie fotele, odchylili oparcia tylnych i przeszukali bagażnik. Przeszukali też schowek i stłukła mi się musztarda (bo wracałem z grilla) :) .
A teraz uwaga:

SAMOCHÓD BYŁ OTWARTY I BAGAŻNIK TEŻ tylko tym frajerom nie przyszło do głowy chwycić za klamkę :evil:

Anonymous - 26-11-2006, 17:48

cns80 napisał/a:
slo_mo napisał/a:

No niestety nie zawsze. W Peugeocie włamali mi się rozdłubując blachę pod zamkiem,
SAMOCHÓD BYŁ OTWARTY I BAGAŻNIK TEŻ tylko tym frajerom nie przyszło do głowy chwycić za klamkę :evil:

Jak się trafi na takich "specjalistów" to faktycznie nic nie pomoże...