To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - Problem z obrotami

dino666 - 21-09-2011, 11:57
Temat postu: Problem z obrotami
Witam

Mam problem z falującymi obrotami zresztą z tego co widziałem nie tylko ja go mam ale spora ilość użytkowników tego modelu :) .
Zapoznałem się ze stroną krzyżaka, wyczyściłem przepustnice oraz wymieniłem filtr powietrza. Nie wiele to dało bo i tak falują.
Gdzie jest silniczek krokowy?? To jeszcze jego przeczyszczę. Silnik 1.8 122km
Proszę o jakieś wskazówki
pozdrawiam

Wuzlasu - 21-09-2011, 20:31

Kolego!
Na moim przykładzie powiem Ci, że oprócz cennych uwag Krzyżaka warto, żebyś sprawdził sobie czy złącze/wtyczka przewodów dobrze siedzi w złączu silnika krokowego. Ze względu na starość lubi się wypiąć lub po prostu słabo stykać i to może być przyczyną problemu.

Gdzie go namacać? Czyściłeś przepustnicę, więc jesteś prawie na miejscu. Wsadź rękę pomiędzy przepustnicę a ścianę grodziową. Idąc po przewodach trafisz.

A swoją drogą witam ziomka. W Radomiu bywam baaaaaardzo często - 25 lat "Nad Potokiem" ;) , bywa, że co 2 dni ;)
Jakbyś potrzebował info - wal na PW.

rus_one - 22-09-2011, 17:55

Jeszcze jedna myśl. Na deklu od zaworów masz króciec z wężykiem idącym do kolektora. W tym króćcu jest zaworek zwrotny. Jak się skopie to też będzie meksyk z obrotami. Doraźnie możesz zdjąć wężyk z dekla i zatkać czymś do sprawdzenia czy to to.