Galant - Ogólne - Niespodzianka przy światłach mijania
Zarazzz - 29-09-2011, 00:21 Temat postu: Niespodzianka przy światłach mijania Witam wszystkich
Dość niedawno zakupiłem Mitsubishi Galanta 99r. V6 2.5l. Autko zajebiste ale napotkałem pewną niespodziankę która zapewne nie jest fabryczna. Światła mijania, a dokładniej żarówki H7 są na jakby przejściówkach, dystansach, podkładkach nie wiem jak dokładnie mam to określić. Kostka pasuje do H4 a w reflektor wchodzi jedynie H7 i mało tego żeby się trzymało tak jak powinno musi być na tym badziewiu którego nigdzie nie mogę dostać.
Chciałbym wiedzieć czy też tak macie i jeśli, to gdzie można tego szukać.
Z góry dziękuje za pomoc.
tomrom - 29-09-2011, 07:14
Ta przejściówka jest fabryczna.
Wsadzasz w nią żarówkę H7, całość wkładasz w lampę i zabezpieczasz nazwijmy to skobelkiem (takim drucikiem).
H4 nie wsadzisz do gala, bo ma osobno mijania i długie.
a ta przejściówka powinna wyglądać tak
Krystian99 - 29-09-2011, 13:07
Dokładnie tak jak tomrom pisze to wszystko fabryczne
Zarazzz - 30-09-2011, 11:35
Dobrze wiedzieć że to oryginalne i bardzo ułatwia życie (szukam już 2 tydzień) , a wiecie pod jaką nazwą i gdzie tego szukać. Obecne mają już popalone gniazda , pewnie poprzedni właściciel wmontował sobie żarówki o znacznie większym poborze mocy.
Tomek - 30-09-2011, 12:05
szukaj na forum używek, z aut na części
mam takich przejściówek kilka, ale niestety nie dam rady Ci tego zorganizować wcześniej niż około 17.10.2011
jak nie znajdziesz do tego czasu to się odezwij na PW
Juiceman - 30-09-2011, 12:27
Zarazzz napisał/a: | Dobrze wiedzieć że to oryginalne i bardzo ułatwia życie (szukam już 2 tydzień) , a wiecie pod jaką nazwą i gdzie tego szukać. Obecne mają już popalone gniazda , pewnie poprzedni właściciel wmontował sobie żarówki o znacznie większym poborze mocy. |
Wyczyść, ówe przejściówki od strony żarówki - powinno pomóc. W moim galu i paru innych była taka sytuacja, że raz lampa świeciła raz nie.... - tak czy siak problem zlikwidowany chyba za pomocą Damiana?
Zarazzz - 30-09-2011, 14:48
Udało się znalazłem na szrocie, dzięki chłopaki za pomoc.
Pozdrawiam
|
|
|