To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] SILNIK Wolne obroty

Anonymous - 23-11-2006, 08:17
Temat postu: [MSS 1.6] SILNIK Wolne obroty
Witam.
Wiem że było tu wałkowane to już kilka razy - ale nikt tak na prawdę nie napisał jaka jest istota tego zjawiska ( chodzi o problemy z wolnymi obrotami w MMS polegające na tym że podczas zatrzymywania bąd� wyłączania odbiorników prądu obroty spadają do niebezpiecznie niskich - bąd� samochód ga�nie zupełnie). Co można zrobić żeby to wyeliminować - ew. jak samemu można to naprawić - może trzeba co� wymienić (silnik krokowy, jaki� czujnik)? W moim przypadku będzie to już 3 raz. Przy przejechanych 35 000 km to wychodzi �rednio co 11000. Poprzednie razy zakończyły się czyszczeniem przepustnicy i resetem kompa - ale nie bawi mnie �wiadomo�ć że jak zakończy mi się gwarancaj to będę musiał co 8 miesięcy wywalać kasę. Teraz jeszcze jest na gwarancji więc robią to za darmo.

Pzdr.

Przemek.

JCH - 23-11-2006, 08:45

przem20 napisał/a:
ale nie bawi mnie �wiadomo�ć że jak zakończy mi się gwarancaj to będę musiał co 8 miesięcy wywalać kasę

Masz wpisy w ksi±żce serwisowej? A co mówi gwarancja na temat kilkukrotnego naprawiania tego samego elementu? Być może s± podstawy do wymiany kompletu czujników, silnika krokowego.... skoro ten jest "nienaprawialny" przez ASO. :roll:

Anonymous - 23-11-2006, 09:01

No - nie mam - ale teraz każę im to wpisać do książki.