[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] Potrzebuje zlokalizowac czujniki: temperatury wod
Baron81pl - 03-10-2011, 17:42 Temat postu: [C51A 1.3] Potrzebuje zlokalizowac czujniki: temperatury wod Witam mam mały problem nie moge zlokalizowac w swoim aucie colr 3 1.3 12v gdzie jest czyjnik ciśnienia oleju i temperatury wody.Chce je wymienić bo dostałem nowe, a mam problem chyba z czujnikiem ciśnienia oleju. od kilku lat nie swieci mi sie przy przekręceniu kluczyka w stacyjce podświetlanie od oleju. licznik jest dobry z podswietleniem juz miałem z 3 liczniki. może cos być z przewodami albo z czujnikiem ale właśnie nie wiem gdzie on jest. Prosze o pomoc.
bobik247 - 03-10-2011, 22:11
Czujnik wody powinien być za kopułką rozdzielacza, nieco poniżej,obok termostatu, tak jest w 4G15, tam powinny być dwa czujniki: jednoprzewodowy od wskaźnika temperatury i dwuprzewodowy od temperatury dla ecu. A czujnik oleju to szczerze mówiąc nie pamiętam, ale powinien być w pobliżu filtra oleju, chyba;)
Baron81pl - 04-10-2011, 21:50
dziękuje za odpowiedz bedze szukał i opowiem czy poprawiło się cos z wskażnikiem oleju
|
|
|