Sport - Inne - Największy sukces Agnieszki Radwańskiej
Marcin-Krak - 09-10-2011, 17:29 Temat postu: Największy sukces Agnieszki Radwańskiej Brawo Isia.
Wychodzi, że rozstanie się z tatą jako trenerem było świetnym posunięciem.
Rośnie nam Fibak w spódnicy
yalook - 09-10-2011, 20:31
największy triumf, ale i przy okazji niesamowita seria bez porażki - to już 11 mecz i drugi turniej z rzędu wygrany.
wielkie gratulacje
sieegurd - 09-10-2011, 21:20
Oczywiście gratulacje
JCH - 09-10-2011, 21:36
Wydawało mi się, że to taki turniej II kategorii ale zadałem sobie nieco trudu i przejrzałem ranking WTA oraz drabinkę turnieju. Okazuje się, że z czołówki (pierwszej dwunastki) nie grały tylko dwie zawodniczki, tak więc sukces niebanalny.
Można się jedynie przyczepić do tego, że Agnieszka nie (wy)grała w bezpośrednim pojedynku z żadną zawodniczką, która jest w rankingu wyżej od niej. Za to pokonała Penettę, która ograła Woźniacką, Ivanowic, która ograła Zwonareve i Kuznietsovą, szwedkę Arvidsson, która ograła Kvitovą, Petkovic, która ograła Bartoli i pogromczynię Azarenki.
Tak więc kupę trudnej roboty odwaliły rywalki. No ale liczy się efekt końcowy. Brawo
PS. Dobrze, że nie oglądałem 2-go seta bo akurat wyszedłem z psem....
yalook - 10-10-2011, 09:52
JCH napisał/a: | Można się jedynie przyczepić do tego, że Agnieszka nie (wy)grała w bezpośrednim pojedynku z żadną zawodniczką, która jest w rankingu wyżej od niej. | Ale akurat Petkovic była od niej wyżej w rankingu (dopiero teraz już nie jest )
JCH - 10-10-2011, 10:53
yalook napisał/a: | Ale akurat Petkovic była od niej wyżej w rankingu | No fakt. Dzięki za sprostowanie.
akbi - 10-10-2011, 17:06
Noo .... gratulacje
yalook - 19-10-2011, 09:35
dzisiaj późnym wieczorem (czasu moskiewskiego) Aga ma szansę przypieczętować swój awans do masters... trzymam kciuki już teraz
.....i poległa
Marcin-Krak - 27-10-2011, 22:25
Przed chwilą Aga pokazała klasę.
Mimo, że tenis to nie mój sport - jestem pod wrażeniem Jej ambicji i woli walki.
Brawo!
harpagan - 27-10-2011, 22:27
A ja pod wrażeniem jej spokoju.
Mimo różnych sytuacji wynikowych grała do końca swoje.
Mam nadzieję, że chociaż seta jutro ugra
u157 - 27-10-2011, 23:12
Piękny mecz, nie mogłem się oderwać od ekranu, walka do ostatniej piłki.
za zdrowie AGNIESZKI .
Student - 28-10-2011, 08:00
A ja jaj gratuluję za wytrwałość i za to że pogoniła ojca, ponadto dziewczyna ma nadwagę a daje radę .
Wielki sukces .
Przepraszam zwracam honor , Agnieszka wygląda o niebo lepiej.
sieegurd - 28-10-2011, 08:03
Marcin-Krak napisał/a: | Przed chwilą Aga pokazała klasę.
Mimo, że tenis to nie mój sport - jestem pod wrażeniem Jej ambicji i woli walki.
Brawo! |
Tenis to też nie mój sport, ale oglądałem z takim zaciekawieniem, że żona stwierdziła, że jak zacznę oglądać jeszcze łyżwiarstwo figurowe, to się ze mną rozwiedzie
Gratulacje Aga
yalook - 28-10-2011, 11:48
ja też nigdy nie lubiłem tenisa, ale przy takich wynikach Agnieszki zacząłem oglądać. Tylko nie trawię tego stękania przy odbijaniu piłek przez niektóre zawodniczki...
Gratulacje dla Agi niesamowitej woli walki do końca (piłkarze, bierzcie przykład z Agnieszki !!).
Teraz trzymamy kciuki za wygranie conajmniej jednego seta w meczu z Kvitową.
No i nie udało się dziś była tak blisko wygrania pierwszego seta jak wczoraj przegrania meczu ze zvonarevą. Suma pecha i szczęścia wynosi 0 .
Marcin-Krak - 29-10-2011, 11:16
Szkoda.
Ale i tak duży szacun.
Mam nadzieję, że utrzyma poziom przez kilka lat i będzie dostarczać jeszcze nie raz pozytywnych emocji
|
|
|