To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB4A 1.6] elektryczne lusterka

Anonymous - 24-11-2006, 23:45
Temat postu: [CB4A 1.6] elektryczne lusterka
witam potrzebuje pomocy chodzi o elektryczne lusterka nie działaja w moim lancerze oprocz bezpicznika co jeszcze trzeba sprawdzic moze ktos ma schemat intalacji elektrycznej
BUBU - 25-11-2006, 15:16

Sprawdź przełącznik ustawienia lusterek , zobacz czy na kostce gdześ styki nie zaśniedziały i czy dochodzi napięcie.

Pozdrowienia

Anonymous - 26-11-2006, 10:05

a czy masz moze schemat instalacji elektrycznej bo nie moge zlokalizowac bezpiecznika od lusterek no i ułatwiło by to mi prace
dzieki pozdrawiam

SnowDevil - 26-11-2006, 18:03

Siemano

Mam lancerka GLi - kupilem sobie el. lusterka na allegro ale nie mam instalacji do tego. gdzie mozna dostac instalacje i schemat jak to podlaczyc?? z góry dziex

pozdro :]

Anonymous - 26-11-2006, 21:59

Z tego co mi wiadomo to instalacja powinna być przygotowana pod tapicerką drzwi. Sprawdzałeś tam może??
wichura1 - 27-11-2006, 15:46

Instalacja jest przygotowana. Ogrzewanie dochodzi do słupka, jeżeli ma być ogrzewane trzeba kupić lub dorobić wiązkę i wciągnąć ją w peszel. Okablowanie sterowania położenia lusterek masz kompletne. Wystarczy wyjąć zaślepkę w miejscu sterownika, wpiąć go i wcisnąć na miejsce, a kable od sterowania są w drzwiach. Jeżeli nie ma kabli do sterowania daj cynk postaram się znaleźć wiązki, które mi zostały. W każdym razie radzę ogrzewanie też zrobić, rewelacyjnie się sprawdza podczas mrozów, dużej wilgotności lub opadów. (niestety kabli od ogrzewania nie mam, bo wykorzystałem u siebie.)
SnowDevil - 20-12-2006, 14:33

kable dorobic to moge bez problemu, akuyrat w kablach to jestem dobry hiehie.

nie sprawdzalem jeszcze tej wiazki do sterowania ale sprawdze dzisiaj. a gdzie dosta sterowanie?? (przelacznik)

dziex

wichura1 - 20-12-2006, 15:02

W dziale sprzedam/kupię jest wątek sprzedawcy polecam/nie polecam. Tam w moim poście znajdziesz chociażby Przemolaka z Allegro jest telefon zadzwoń i zapytaj. ( Powiedz że jesteś z Forum, będzie taniej.)
tomusn - 20-12-2006, 23:43

sterowanie może podejdzie od innego modelu (takie samo jest w Colcie, Runnerze i Pajeroi pewnie wielu innych), byle wlazło w puste miejsce na nie przeznaczone.
DanielBogusz - 13-04-2011, 21:39

Zadam banalne pytanie ze względu, gdyż nigdy nie posiadałem "elektryki" w mitsu. Gdzie włącza się podgrzewanie lusterek? Jakoś na panelu od ich regulacji, czy służy do tego inny przycisk, oddzielny? Czy może to ten sam przycisk, co podgrzewanie tylnej szyby??? Sory :mrgreen: Przykładam się do założenia lusterek full wypas i muszę zapytać.
lejm - 13-04-2011, 21:52

Ten sam przycisk, co od podgrzewania tylnej szyby.
DanielBogusz - 13-04-2011, 21:55

Dzięki :) Czyli równie dobrze, jeżeli nie zależałoby mi na sterowaniu wystarczyłyby pewnie maty podgrzewające pod lusterka? Ciekawe czy ten sam efekt by był... zależy mi wprawdzie głównie na podgrzewaniu.
tomusn - 16-04-2011, 18:43

tak, ja zakładałem maty do C52, potem zmieniłem prawe lusterko na oryginalne podgrzewane (ze Szwecji) i działa tak samo.
stefanski83 - 16-01-2012, 20:40
Temat postu: ?
Słuchajcie a w moim lancer z 2008r myślicie ze tez może mieć instalacje do podgrzewania lusterek dociągnięta w pobliże drzwi troszkę mnie męczy żeby zrobić sobie podgrzewanie lusterek ale jeśli miałbym ciągnąć instalacje aż od przycisku (podgrzewania tylnej szyby ) to troszkę rozbierania a wiecie jak to może być później coś się nie spasuje albo będzie szeleścić plastik
plecho1 - 16-01-2012, 20:59

Może nie do przycisku a do przekaźnika którym steruje ten przycisk.