To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - tuleje mostu tylnego

kumpo - 23-10-2011, 15:50
Temat postu: tuleje mostu tylnego
dla zainteresowanych zamieszczam linka
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/

[ Dodano: 23-10-2011, 22:34 ]
przepraszam za 4 posty takie same ale gdy go wysyłałem cały czas wyskakiwał mi błąd a post się nie ukazywał dopiero po godziniezobaczyłem że są 4

thompson - 30-11-2011, 15:54

Poruszając dalej temat - firma, do której jest link powyżej posiada w ofercie jeden rodzaj tulejek zawieszenia mostu (te dolne ze schematu poniżej). Ja muszę wymienić jeszcze dwie tulejki na górze. Poniżej zamieszczam schemat z zaznaczonymi tulejkami mostu i ich numerami.

Może ktoś wymieniał te tulejki i może się podzielić informacją gdzie to można kupić?

max87 - 30-11-2011, 17:55

witam !!! ja wymieniałem ten komplet tulei. mechanik wyprasował mi je, a pożniej z nimi do sklepu motoryzacyjnego. tam gośc już mi dopasował wszystkie. radze ci żebyś zrobił to samo.
elektryk - 02-12-2011, 00:01

Co ciekawe ktoś na allegro wystawia dwie takie tuleje w zestawie za 240 pln :D

[ Dodano: 02-12-2011, 11:08 ]
max87 napisał/a:
witam !!! ja wymieniałem ten komplet tulei. mechanik wyprasował mi je, a pożniej z nimi do sklepu motoryzacyjnego. tam gośc już mi dopasował wszystkie. radze ci żebyś zrobił to samo.
Pytanko, czy te tuleje się czymś się różnią? Bo wyglądają na takie same, a katalogowo mają inne numery. Jakkolwiek by odlali taką tuleję to powinna być symetryczna, więc czym się różnią? twardością?
thompson - 05-12-2011, 21:23

Napisałem wczoraj do obsługi sklepu z Olkusza i okazało się, że posiadają w ofercie również pozostałe tulejki. Pojawiły się już na ich stronie w dziale dotyczącym Outlandera. Zamówione.
elektryk - 06-12-2011, 22:01

thompson napisał/a:
Napisałem wczoraj do obsługi sklepu z Olkusza i okazało się, że posiadają w ofercie również pozostałe tulejki. Pojawiły się już na ich stronie w dziale dotyczącym Outlandera. Zamówione.
A jakieś zniżki można u nich wynegocjować? Zamówiłbym komplet a takto muszę czekać do wypłaty.
thompson - 06-12-2011, 22:58

elektryk napisał/a:
thompson napisał/a:
A jakieś zniżki można u nich wynegocjować? Zamówiłbym komplet a takto muszę czekać do wypłaty.

Nie mam pojęcia, może jakby podeprzeć się forum? Ja po prostu zamówiłem, ceny wydają się dość atrakcyjne w porównaniu do tego co jest na rynku , o ile w ogóle można coś znaleźć. Jest bardzo mały wybór.

Edit: tulejki przyszły, ładnie zapakowane. Wymieniłem, wszystko pasowało jak należy. Już nie słychać skrzypienia jak wcześniej, chociaż do końca się go nie pozbyłem. Coś czasem jeszcze skrzypnie, muszę sprawdzić co. Tylny prawy amorek mam na wykończeniu, może to jego sprawa. Jakby ktoś potrzebował amortyzatorów, to mam dobrą i sprawdzoną firmę, która handluje Kayabą. Cen niższych jeszcze nigdzie nie spotkałem. Do Infiniti fx35 kupiłem za połowę ceny z Allegro.