Pajero Pinin - niskie obroty pinina GDI
pralek - 23-10-2011, 20:05 Temat postu: niskie obroty pinina GDI Witam!!
Rozładowałem totalnie przez niezamkniecie drzwi akumulator (5 dni)
Po ponownym naładowaniu i podłączeniu spadły mi obroty silnika tak, że podczas jazdy na "luzie" samochód gaśnie.
Maci emoże jakieś pomysły co z tym fantem zrobic????
Daromen - 23-10-2011, 22:49
Dziwna sytuacja,dlaczego obroty przez rozladowanie akumulatora sie zmienily,ja w swoim kiedys zwiekszalem obroty poprzez minimalne przesuniecie silniczka krokowego wzgledem srubki przez ktora jest on przykrecony do przepustnicy,w moim przypadku pomoglo...
mstrucz - 24-10-2011, 07:51
Komputer w Pininie (inne modele MMC też tak mają) po odłączeniu od akumulatora, w jakiś tam stopniu się resetuje. Dotyczy to też obrotów luzem. U mnie po odłączeniu aku przez kilka dni przygasał (szczególnie jak naciskałem hamulec) i nagle się poustawiał i było OK. Kilka razy odpinałem prąd i zawsze było tak samo.
wiertnik - 27-10-2011, 23:52
mstrucz napisał/a: | Komputer w Pininie (inne modele MMC też tak mają) po odłączeniu od akumulatora, w jakiś tam stopniu się resetuje. Dotyczy to też obrotów luzem. U mnie po odłączeniu aku przez kilka dni przygasał (szczególnie jak naciskałem hamulec) i nagle się poustawiał i było OK. Kilka razy odpinałem prąd i zawsze było tak samo. |
Witam
Ile obrotów na luzie powinien mieć pinin?
Po czyszczeniu przepustnicy podskoczyły mi obroty do około 900, a teraz wróciło wszystko do stanu poprzedniego czyli jakieś 600,czy może tak zostać?
pozdrawiam
mstrucz - 28-10-2011, 08:45
Książka podaje standardowo - od 600 do 750.
pralek - 02-11-2011, 14:38
Witam
faktycznie jest jak pisze mstrucz - po paru dniach wszystko się ułożyło, dopasowało, komputer przemóżdzył i jest ok. Dzięks za pomoc
|
|
|