Colt - Ogólne - lakier - metallic czy matowy??
grabi_p - 26-11-2006, 00:09 Temat postu: lakier - metallic czy matowy?? Witam. Mój colt ma kolor czarny metalic. Z przyczyn niezależnych ode mnie muszę pomalować mu dach i tu moje pytanie: czy lepiej będzie pozostać przy kolorze takim jak reszta auta czy zrobić czarny ale matowy. Ktoś mi powiedział ze matowy dach będzie lepiej wyglądał. Czy ktoś widział już takie połączenie i jak ono wyglądało? Czy jest gdzieś stronka z takimi fotkami (aby zobaczyć jaki jest efekt)? Co o tym myślicie? Poradźcie coś
Anonymous - 26-11-2006, 02:28
Jeśli to nie kwestia pieniędzy a wyglądu, to ja bym zostawił w oryginale.
Robson86 - 26-11-2006, 10:42
Ja tez bym pozostal przy oryginale
...pomysl ze przy sprzedazy wiele osob nie koniecznie bedzie dobrze nastawionych do tego dwu-kolorowego nadwozia
pozdroo
Marcin-Krak - 26-11-2006, 13:13
Mi zawsze bardziej podoba się metalik niż mat.
I faktycznie będzie budziło podejrzenia jak wszędzie będzie metalik , a na górze mat.
Anonymous - 26-11-2006, 17:16
Robson86 napisał/a: | ...pomysl ze przy sprzedazy wiele osob nie koniecznie bedzie dobrze nastawionych do tego dwu-kolorowego nadwozia |
A nieprawda, ja ze sprzedażą swojego trójkolorowego CA0 nie miałem żadnych problemów
Chociaż ja miałem fotograficzną dokumentację z każdej dokonanej przeróbki, więc nie było najmniejszych wątpliwości co do wcześniejszego stanu auta.
grabi_p - ja również jestem za tym żeby pozostac przy oryginale. A z tym matem to komuś chodziło pewnie o to, że dach będzie w takim samym kolorze co słupki przy drzwiach - w takim przypadku pasowałoby też polakierować na mat wszystkie słupki aż do dołu szyb (jest przetłoczenie więc dobrzeby to wyglądało).
cns80 - 26-11-2006, 17:43
A może na biało ?
Looks like MiniCooper
Hubeeert - 26-11-2006, 17:45
grabi_p, czarny matowy dach przeklniesz gdy
1. latem wsiądziesz do samochodu stojącego dłuższy czas na słońcu
2. zaparkujesz pod drzewem na którym zaparkują ptaki
3. Gdy spadnie deszcz - zacieki
4. Gdy nie spadnie deszcz - kurz
Odradzam.
Anonymous - 26-11-2006, 17:51
Hubeeert napisał/a: | grabi_p, czarny matowy dach przeklniesz gdy
1. latem wsiądziesz do samochodu stojącego dłuższy czas na słońcu
2. zaparkujesz pod drzewem na którym zaparkują ptaki
3. Gdy spadnie deszcz - zacieki
4. Gdy nie spadnie deszcz - kurz |
Wymieniłeś chyba "zlety" czarnego koloru w ogóle (i innych ciemnych)
|
|
|